Gazete Vatan Logo
Futbol Bilic Kartal'ı Kartal Bilic'i tanıdı

Bilic Kartal'ı Kartal Bilic'i tanıdı

St. Pauli maçı sonrası “Göreceğimi gördüm, teşhisi koydum” diyen Hırvat hoca, kadroyu 23 oyuncu, 3 kaleciye indirecek. Kemik kadroyla Avusturya’ya gidecek olan Beşiktaş’ta Bilic, 2. etap kampında kondisyon ve taktik eksikleri tespit ettiği takımını istediği seviyeye getirecek

Bilic Kartal'ı Kartal Bilic'i tanıdı

Beşiktaş, 12 günlük yorucu Almanya kampını St. Pauli maçıyla tamamlayıp yurda dönerken 1. etap hazırlıkları çerçevesinde siyah-beyazlı futbolcular yeni hocaları Slaven Bilic’in gözüne girmek için adeta tüm hünerlerini sergilediler. Almanya’da öğrencilerini tanıma fırsatı bulan Hırvat teknik patron, takımdaki eksikleri tek tek tespit ederken, tedavi için kolları sıvadı. Çarşamba günü başlayacak olan Avusturya kampı öncesi 34 kişilik kadroyu 3’ü kaleci olmak üzere 26’ya düşürecek olan genç çalıştırıcı sezon boyunca şans vereceği kemik kadroyu da belirlemiş olacak.

Peki Bilic’in takımla her an iç içe olduğu 12 günlük Almanya macerası nasıl geçti? Kamptan çıkan ana fikir, Bilic takımı, takım da Bilic’i tanıdı. Kondisyon idmanları ile takımı tüm sezon boyunca diri tutacak enerjiyi aşılamaya çalışırken, bir yandan da takımın sahada dizilişi ve birlikte hareket etmelerini sağlamaya çalışan başarılı teknik adamı en çok rahatsız eden sorun kanatlarda yapılan hatalar.

2. KAMPTA VİTES ARTACAK

St. Pauli maçının ardından “Ben göreceğimi hemen hemen gördüm, teşhisi koydum ama daha yapacak çok işimiz var” sözleriyle takımın kafasındaki sisteme adapte olabilmesi için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirten Bilic, Avusturya kampında antrenmanlarda vites artıracak.
2. etap çalışmalarına özelliklerini ezberlemiş şekilde gideceği oyuncularına daha çok taktik yükleme yapması beklenen Bilic, oynanacak olan hazırlık maçlarında bunların provasını yapacak. Karşılaşmalarda tespit edeceği eksikleri ertesi günkü antrenmanda gidermek için çaba harcayacak olan Beşiktaş Teknik Patronu, Avusturya dönüşünde taraftara her şeyiyle hazır bir takım sunacak.

Hayâl kırıklıkları:

Almeida-Muhammed: Kendinden istenileni bir türlü veremeyen Portekizli golcü, kumaşının kalitesini bir türlü sahaya yansıtamadı. Muhammed “Artık büyüdüm” dese de futbolunu bir türlü büyütemeyerek yine hayâl kırıklığı yarattı.


Kampın yıldızları:

Mustafa-DentInho: Mustafa sakatlığının ardından kıvrak bileklerini yeniden sahada konuşturmaya başladı. Tek sorunu son vuruşlardaki zamanlaması. Dentinho ise kampta kalitesini göstererek bu sezon formayı zorlayacağını ortaya koydu.

Haberin Devamı