Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş'ta flaş gelişme!

Beşiktaş'ta flaş gelişme!

Beşiktaş'ta çözülemeyen sorun sonunda bitti

Beşiktaş'ta flaş gelişme!

Takımın durumunu masaya yatıran Beşiktaş yönetimi radikal bir karara imza attı.

Sezon başından beri takımdan ayrı çalışan Ricardo Quaresma, derbide alınan sonuç ve ücretinde yaptığı indirimle affedildi. Aybaba, oyuncusuyla görüştükten sonra Antalya’daki kampa Portekizli yıldızı da götürecek.

BEŞİKTAŞ’TA merakla beklenen Quaresma’nın durumu sonunda netliğe kavuştu ve Portekizli yeniden kadroya dahil edildi. Fikret Orman’ın başkanlığa seçilmesinin ardından başlayan tasfiye sürecinde Samet Aybaba’nın da direktifi doğrultusunda kadro dışı kalan Q7, önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından yeniden takıma çağrıldı.

FİKRET Orman ve yöneticiler Tamer Kıran, Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı, Abdullah Sözer’in yaptığı toplantıda hem takımın genel durumu hem de düzlüğe çıkmak için çareler masaya yatırıldı ve Quaresma’nın da milli maç için verilen arada takımla birlikte çalışması kararı alındı.

MİLLİ arayı fırsat bilerek 10 Ekim’de Antalya’ya gidecek olan Beşiktaş’ın kamp kadrosunda Portekizli’nin de olacağı iddia edilirken Samet Aybaba ise oyuncuya karşı bir nebze de olsa yelkenleri suya indirdi.

MENDES FAKTÖRÜ!

Q7’NİN kendisine adım atmamasından yakınan ve geçen sezon yaptıklarının hoş karşılanamayacağını belirten Samet hoca, yıldızıyla görüşmeye karar verdi. Aybaba, yaptığı açıklamada, “Quaresma yönetimle anlaştı, ben de kendisiyle görüşeceğim ve prensiplerime uyarsa kampa alacağım” ifadeleriyle Portekizli’nin dönüşüne yeşil ışık yaktı.

YÖNETİMİN 3 milyon 750 bin Euro’luk ücretinde indirim talep ettiği ancak buna yanaşmayan Portekizli’nin son olarak 750 bin Euro indirim yapmasının ardından yönetimin bu kararı aldığı öğrenildi. Ancak Quaresma, indirimi kabul etmiş olsa da işin bir de Jorge Mendes boyutu var. Portekizli’nin menajeri de bu indirime onay verirse ve Samet hoca Q7’nin hal ve tavırlarından memnun kalırsa Quaresma yeniden Kartal olacak.

‘Orta yolu bulduk’

Q7’NİN affedilmesinin ardından yönetim adına ilk konuşan yönetici Tamer Kıran oldu. Quaresma’nın takıma katılmasın gerektiğinin altını çizen Kıran, “Maddi manevi bir orta yol bulmaya çalıştık. Defalarca hem kendisiyle, hem hocayla, hem de yönetim kuruluyla mutabakat arayışları içinde oldum. Yüz yüze görüşmeler de yapıyoruz.

BU görüşmeler neticesinde Quaresma’nın gönülden kalıp oynamak istediğini gördüm. 10 gün önceki görüşmemizde ücretinden yaptığı 750 bin Euro’luk indirim, benim için feda demekti” diye konuştu.

Haberin Devamı