Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş Paşa'dan istediğini aldı!

Beşiktaş Paşa'dan istediğini aldı!

Ligde 4 maçtır kazanamayan Beşiktaş’ın kâbus gibi serisi Kasımpaşa deplasmanında sona erdi

Beşiktaş Paşa'dan istediğini aldı!

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftanın açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Karşılaşma, Hugo Almeida (14'), Manuel Fernandes (26'), Tomas Sivok'un (53') golleriyle 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi. Kasımpaşa'nın tek golü Özer Hurmacı'dan (36') geldi

Trabzon maçının 2. yarısındaki görüntüsünü Paşa deplasmanına taşıyan Kartal, 14’te Almedia, 26’da Fernandes’le rahatladı. Paşa, Özer’le devreye 2-1 girse de Sivok, Beşiktaş’ı 12.’likten 9. sıraya taşıdı.

F.BAHÇE derbisinde bi ‘iş’ oldu Veli kırmızı kart görüp cezalı duruma düştü. Bunda bir ‘hayır’ varmış, onun yokluğunda Oğuzhan ilk 11’e girdi ve İbrahim Toraman’ın da ön liberoya gelmesiyle çok daha dengeli bir Beşiktaş ortaya çıktı.

BU takımın hala bir stratejisi gözükmüyor fakat ofansif anlamda Oğuzhan takviyesiyle doğaçlama hücumlarını çok daha iyi yapıyor. Dün Trabzon maçında kaldığı yerden devam etti Beşiktaş ve bu kez yakaladığı pozisyonların 3’ünü gole çevirip kazandı.

6’da Oğuzhan’ın ara pasıyla Olcay karşı karşıya kaldı kaleciyle ama tıpkı Trabzon maçında olduğu gibi atamadı golü. 14’te Holosko’nun sağdan yaptığı ortaya arka direkte kafayı vuran Almeida Beşiktaş’ı öne geçirdi. 26’da ise Hilbert’in başlattığı atakta önce Holosko, sonra Olcay karşı karşıya pozisyonları kaçırsalar da en son topu önünde bulan Fernandes bir çalımın ardından boş kaleye bıraktı topu ve farkı 2’ye çıkardı. 36’da kornerde oluşan karambolde topu önünde bulan Özer Hurmacı skoru 2-1’e getirirken, Beşiktaş bir net pozisyonu da Holosko ile 45’te kaçırdı ve devre böyle bitti.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ


2. yarıya ise bir Beşiktaş klasiğiyle başlandı diyebiliriz. Fernandes’in frikiğine Sivok kafayı vurdu: 3-1.

DENGEYİ BOZDU!

Sonrasında Kartal 76’da Holosko ile Isaksson’a takılırken, 80’de ise Almeida yine bir kaleciyle baş başa kaldığı pozisyonu harcadı. Ancak buna karşın Beşiktaş savunma anlamında çok iyi bir iş çıkardığı maçı kazanıp 4 maç sonra soluk alabildi.

BEŞİKTAŞ’IN oyununa övgüler düzmeye gerek yok, Almeida’nın varlığı ile yokluğu da çok şeyi farkettirmiyor zaten. Rakip Kasımpaşa ise ilk haftalardaki oyun düzenini Şota ile birlikte bir nebze de olsa rafa kaldırmış gibi gözüküyor. Erken gelen gol de zaten Kasımpaşa’nın dengesini bozdu.

BU galibiyet Beşiktaş’a elbette nefes aldıracak, moral olacaktır. Ancak bu oyunla yeni puan kayıpları sürpriz olmamalı.

‘Yanlış seçimler yapıyorum’

Kasımpaşa karşısında perdeyi açan Hugo Almeida karşı karşıya kaçırdığı gol için özeleştiri yaptı.

KARTAL’IN ilk golünü kaydeden Almeida, kaleciyle karşı karşıya kaldığında yanlış seçimler yaptığını söyledi. Çok önemli bir galibiyete imza attıklarının altını çizen Portekizli golcü “Sahaya kazanma hırsıyla çıktık ve inanarak çok mücadele ettik. Tüm arkadaşlarım çok çalıştı bugün. Herkesi tek tek tebrik ediyorum.

BEN iyi oynadığıma inanıyorum. Takım olarak çok pozitif şeyler yapıyoruz. Her zaman böyle oynamalıyız. Golde Holosko bana yardımcı oldu. Kötü sonuçlar sonrasında da çıkış yapacak kapasitemiz olduğunu herkese göstermiş olduk.”

Fernandes: Böyle oynayalım yeter

BEŞİKTAŞ’IN Kasımpaşa karşısında 2. golünü atan Manuel Fernandes, mutlu olduklarını söyledi. 26 yaşındaki Portekizli oyuncu, “Trabzon maçının 2. yarısındaki gibi oynadık. Takım olarak böyle oynadığımız sürece başarı gelecektir. Her maç bu şekilde üstümüze koyarsak istediklerimiz olur.

ORTA sahada bir çok kaliteli oyuncumuz var. Oğuzhan da bunlardan biri” dedi.

En golcüsü Fernandes

BEŞİKTAŞ 9 haftada 16 gol atarken en golcü oyuncusu Manuel Fernandes oldu. Fernandes takımı adına bu sezon 4. golünü dün Kasımpaşa’ya ağlarını bıraktı. 11 isabetli şutla da takımın en çok kaleyi bulan ismi oldu.

Diğer golcüler Almeida 3, Holosko 2 gol atarken Batuhan henüz gol kaydedemedi.

TORAMAN CEZALI

KASIMPAŞA karşısında bu sezon 4. sarı kartını gören kaptan İbrahim Toraman cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan ve 53. dakikada yerini Necip’e bırakan siyah-beyazlıların kaptanı, ligin 10. haftasında Mersin’e karşı forma giyemeyecek.

‘Agresif olamadık’

BEŞİKTAŞ’A sahasında 3-1 mağlup olan Kasımpaşa’da teknik direktör Şota Arveladze rakiplerinin topla oynamasına izin verdiklerini söyledi: “Biraz daha agresif oynamalıydık. Beşiktaş’ın önde top oynayan kaliteli oyuncuları var ve bu sonuç oldu. Orta sahanın biraz daha yakın oynaması gerekiyordu. Tabii biraz da hem defansif hem de ofansif olarak istekli ve agresif olmak gerekiyor.”

‘Fernandes çok yardım ediyor’

BEŞİKTAŞ’IN dün orta sahasında Manuel Fernandes’le beraber dinamosu olan Oğuzhan Özyakup, Portekizli yıldızın kendisine idmanlarda çok yardım ettiğini söyledi. Sezon başında Arsenal’den transfer edilen 20 yaşındaki orta saha, “Pozisyona girdik, gol attık sonra ise baskı yedik. İkinci yarıda ise oyunun tekrar hakimi olduk. İstediklerimizi sahaya yansıttık. Galibiyet için çok mutluyum” dedi.

Orman’dan özel prim

Kasımpaşa’yı seçen Beşiktaşlı yönetici ve işadamları nedeniyle Fikret Orman galibiyete 5 bin TL prim verdi.

BEŞİKTAŞ’TA daha önce “Trabzon’u kendiniz, Kasımpaşa’yı benim için yenin” diyen başkan Fikret Orman dün akşamki zafer için oyuncularına ekstra prim veriyor. Orman’ın göreve ilk geldiğinde “Beşiktaş’ı Beşiktaşlılar ile yönetmek istiyoruz” çağrısına karşın eski yöneticiler Zafer Yıldırım ve İhsan Kalkavan ile iş adamları Turgay Ciner ve Mübariz Mansimov Kasımpaşa’ya yönetiminde yer almayı tercih ederken, Paşa maçı için bu nedenle Orman için önem taşıyordu.

TAKIMLARINI yalnız bırakmak istemeyen siyah-beyazlı yöneticiler bayram tatillerini yarıda kesip tam kadro olarak dün Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yerleri aldılar. Normalde maç primi olarak 9’ar bin TL alacak olan futbolcular Fikret Orman’ın bonusuyla beraber 14’er bin TL’yi ceplerine koyacaklar.

Paşa, Kartal’ı hiç üzmüyor

LİG tarihi boyunca Kasımpaşa’ya hiç yenilmeyen Beşiktaş geleneği dün de bozmadı. İki takım ligde 19 kere karşı karşıya gelirken, siyah-beyazlılar 14. galibiyetini aldı. 5 maç da beraberlikle tamamlandı. Kartal bu seride rakip ağları 38 kez havalandırırken, kalesinde 10 gol gördü.

Haberin Devamı