Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş ilk etabı tamamladı

Beşiktaş ilk etabı tamamladı

Hazırlıklarına 1 Temmuz'da İstanbul'da start veren Beşiktaş, 5 Temmuz'da başlayan 12 günlük Almanya kampını tamamladı.

Beşiktaş ilk etabı tamamladı

İlk etap kampında bölge emniyetinin izin vermemesinden dolayı hazırlık maçı yapmayan siyah beyazlılar kondisyon ve taktik ağırlıklı idmanlar yaptı.

Teknik direktör Şenol Güneş, 12 gün boyunca çift idman yaptırarak uygulatmak istediği sistemin çalıştırmasını yaptı. Diğer hocaların aksine salt kondisyon yüklemesine dayalı idman tekniğini tercih etmeyen tecrübeli teknik adam, İspanyol kondisyoner Miguel'in uyguladığı program ile hem kondisyon, hem taktik çalışmayı aynı antrenman diliminde yaptırdı. İdmanlar boyunca oyunu sık sık durdurarak futbolculara bıkmadan usanmadan istediği oyun planını anlatan ve çoğu kez bunu saha içinde uygulamalı olarak bizzat gösteren Şenol Güneş, genel olarak çalışmalardan memnun kaldı.

Futbolcuların idmanlarda aşırı derecede hırslı ve istekli görünmesi daha önceki sezonlarda pek görülmeyen yüksek tempolu idmanların yaşanmasına neden oldu. Marienfeld'deki ilk idmanın ilk toplantısında Şenol Güneş'in söylediği, "Antrenmanların maç havasında geçmesini istiyorum" sözleri futbolcular tarafından iyi algılandı ve antrenmanlar deyim yerindeyse kıran kırana geçti.

Haberin Devamı

GURBETÇİ TARAFTARLARIN YILLARDIR SÜREN HASRETİ SONA ERDİ

Teknik direktör Şenol Güneş'in yaptığı bir başka yeni uygulama ise uzun yıllardan sonra tüm idmanların taraftarlara açılması oldu. Yıllardır takımın kamp oteline kadar gelip içeri girmeyen ve hem üzgün, hem sinirli bir şekilde evine dönen gurbetçi taraftarlar, bu yıl Şenol hocanın kapıları açması ile takımı doyasıya izledi ve idman sonralarında oyuncular ve Şenol Güneş ile bol bol selfie çektirdiler.

TOLGAY ARSLAN'IN SAKATLIĞI SONRASI ORTA SAHAYA TRANSFER DÜŞÜNCESİ AĞIRLIK KAZANIYOR

Oldukça neşeli, hırslı ve tempolu geçen kampta üzücü olan ve bütün camiayı bir anda şoka sokan olay ise kapın bitmesine bir gün kala Tolgay'ın sakatlanması oldu. Genç futbolcunun kopan sol diz içi yan bağları ameliyat edilmesi ve 6 ay sahalardan uzak kalması anlamını taşıyordu.

Veli Kavlak'ın bir türlü geçmeyen omuz sakatlığından gelecek iyi haberi umutla bekleyen teknik heyet ve yönetim, orta sahaya bir oyuncu alınıp alınmayacağını tartışmasını yaparken Tolgay'ın da sakatlanması ile beraber arayışlara başladı bile. İlk etapta bonservisi elinde olan tecrübeli isimlerin listesini oluşturan yönetim, bu hafta açıklamak istediği stoper, Quaresma ve santrfor (Mario Gomez veya N'Doye ile büyük ölçüde anlaşıldı) transferlerinden sonra harekete geçecek ve orta sahaya takviye yapmaya çalışacak.

Haberin Devamı

TRANSFERLER İLK KAMPA YETİŞMEDİ

Teknik direktör Şenol Güneş'in çok istediği ve 'En azından iki tanesi yetişsin' dediği stoper, sol açık ve santrfor transferleri, görüşmelerin bir hayli uzaması yüzünden ilk kampa yetişmedi. 15'ten fazla isimle temas kuran ve birçoğu ile prensip anlaşmasına varan yönetim, gerek kulüplerin fiyat artırması, gerek son anda çıkan olumsuz istekleri aşamadığı için hiçbir ismi ilk kampa yetiştiremedi.

Quaresma ile anlaşan, Douglas Silva, Rhodolfo, Vlaar, N'Doye ve Mario Gomez gibi isimler ile transferin son aşamasına gelen yönetim, en azından ikinci kampta başlayacak hazırlık maçlarına kadar futbolcuları mutlaka takıma kazandırmak için elinden geleni yapıyor.

Haberin Devamı

ÜÇ GÜN İZİN, SONRA AVUSTURYA YOLCULUĞU BAŞLAYACAK

Beşiktaş, Almanya kampının son idmanını bu sabah yaptı. İdmana, Tolgay Arslan dışında tüm oyuncular katıldı. Hamburg'a ailesinin yanına geçen Tolgay Arslan, dizindeki ödemin geçmesinin ardından önümüzdeki hafta ameliyat olacak. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman, takım halinde koşu ile başladı. Koşu sonrası streching çalışması ve gruplar halinde 6 dakikalık koşular yapıldı.

Beşiktaş, öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a dönecek ve 3 gün izin yapacak. 20 Temmuz'da BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanacak Siyah-beyazlılar, 2. etap kamp çalışmaları için Avusturya'ya giderek 4 Ağustos'a kadar hazırlıklarını sürdürecek.