Gazete Vatan Logo
Futbol 'Ben buradayken rahat olsun'

'Ben buradayken rahat olsun'

“İhaleleri kayıt altına aldık. Zamanı gelince BJK TV’de yayınlanacak. Serdal Bey’e ‘Ben buradayken rahatça arkana yaslanabilirsin. İhaleleri ben yapıyorum’ diye haber yolladım. Bizim olduğumuz yerde Beşiktaş’ın menfaatine zarar gelmez.”

'Ben buradayken rahat olsun'

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün gündemini TRTSPOR’da yayınlanan ‘İşte Goool’ programına değerlendirdi. Serdal Adalı’nın açıklamalarından, Tamer Kıran’a, Fernandes’ten kaleci transferine kadar birçok konuda açıklama yapan Çebi’nin açıklamalarını sizler için derledik:

“Stadın yıkımı başladı. İnönü Stadı’nın Gezi Parkı olayları içinde kalması nedeniyle emniyet açısından yıkıma ara verildi. Oranın yıkımı denildiği gibi şeklen değil, resmen başlamıştır.

Bütün evraklarımız tamam. Kimse sit alanında, hele Beşiktaş’a ait bir stadın izinlerini almadan yıkıma başlayamaz. Eğer Serdar Adalı ve ekibi şayet göreve gelir ve bu stadı yapmaktan imtina ederlerse, kaçarlarsa Beşiktaş’a çok büyük zarar verirler. Ben de takipçisi olurum. Bir şekilde bitireceğiz ve benim en büyük arzum bittiğinde bu stadın içinde olmak, torunlarıma, çocuklarıma geçerken ‘Benim emeğim var’ demek.

‘SIR OLMAYACAK’

Ayrıca statla ilgili ihalelerden çok bahsedildi. ‘Şeffaf olacaktı, televizyondan açıklanacaktı’ denildi. Biliyorsunuz, ticari ilişkiler bir sırdır. Biz bunların tamamını sır olmamak kaydıyla kayıt altına aldık. Zamanı gelince BJK TV’de yayınlanacak. Serdar Bey’e ‘Ben buradayken çok rahat, güvenip arkana yaslanabilirsin, bu ihalelerin hepsini ben yapıyorum’ diye haber gönderdim. Bizim olduğumuz yerde Beşiktaş’ın menfaatine zarar gelmez.

‘260 davanın 110’u kaldı’

“Görevi devraldığımızdan beri karşımıza gelen haciz ve icralardan ben çok yoruldum. Yaklaşık 260 dava 110’a düştü ki bunlar ufak tefek davalar. Süreci devam etmesi gereken davalar. Diğerlerini çözdük ve bitirdik. Beşiktaş’ın eski futbolcularına, bonservisle ilgili diğer kulüplere, menajerlere, Adidas gibi firmalara hatta hizmet veren marketlere borçlarının yaklaşık 175 milyon TL’sini kapattık.”

‘Taraftar barıştı sıra yönetimlerde’

“Taraftarların birbirlerine yaklaşması tabii ki çok pozitif bir olay. Özellikle sporda şiddetin tartışıldığı son zamanlarda eğer taraftar bunu yapabiliyorsa, böyle duygusal bir ortam yakalanabildiyse bizim de yönetici olarak buna katkı vermemiz gerek. Şimdi sıra yöneticilerde. Taraftar statlarını verdiyse yöneticilerin de bunu ifade etmelerini çok arzu ederiz. Taraftarın desteği ile Saracoğlu ve TT Arena olursa bizim yönetim olarak elimiz daha rahat eder.”


‘Fernandes’le uzatacağız’

“Fernandes bizimle beraber. Hatta kontratını uzatacağız. Olumlu görüşmeler içindeyiz. Biz geldiğimizde Serdal Adalı’nin getirdiği oyuncularla oynadık. Yapılacak ödemeleri yaptık. Dolayısıyla birileri gelecek, gidecek diye faaliyetleri durduramazsınız. Biz de birilerini transfer edebiliriz. Serdal Adalı yönetime geldiği takdirde bizim anlaştığımız oyuncularla devam etmek zorunda.”


Seba’dan Adalı’ya destek çıkmadı!

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı ile seçimi kazanması durumunda yönetim kurulunda 2. başkanlık yapacak olan Murat Aksu’nun, geçtiğimiz haftalarda onursal başkan Süleyman Seba ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Seba’nın kendisini ziyarete gelen Adalı ve Aksu’ya “Ben iki tarafa da aynı yakınlıktayım. Geçmiş dönemlikteki gerginlikler beni çok üzdü. Kimseyi işaret etmiyorum” dediği öğrenilirken, camiadaki kopukluklara sitem ettiği de ifade edildi. Efsane başkanın bu açıklamaları, “Seba, Adalı ve Aksu’ya destek vermedi” şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı