Gazete Vatan Logo
Futbol 'Belçika'dan daha iyiyiz'

'Belçika'dan daha iyiyiz'

“Disiplinli ve akıllı oynayıp işi bitirmeliyiz. Zaaf göstermeyin. Belçika’nın iyi takım olduğunu unutmayın ve buna saygı gösterin. Ama onlardan daha iyi olduğunuzu da kendinize hatırlatın.”

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Belçika dersini çok iyi çalışıp rakibin şifrelerini çözdü. Hollandalı hoca Belçika ile ilgili olarak ilki set oyunu, ikincisi kontrataklarda, üçüncüsü ise duran toplar olmak üzere 3 ayrı başlıkta 3 ayrı kaset hazırlattı.

HEM Belçika hem de karşı takımların ataklarında bu üç başlıkta rakibi analiz eden Hiddink futbolculara nerede durmaları gerektiğini, nasıl çıkmaları gerektiğini, nasıl pozisyon almaları gerektiğini anlatıyor. Set hücumunda nerelere dikkat etmeleri gerektiğini de izah eden Hollandalı hoca özellikle orta sahanın göbeği ve iki stoperi Dembele’nin topla rakip eksiltme ve içeri dalmalarına karşı uyarıyor.

‘BULUNMAZ BİR FIRSAT’

AYRICA futbolcularla bir toplantı yapan kurt hoca “Siz Belçika’dan daha iyi takımsınız, daha iyi futbolcularsınız ama onlar Avrupa’nın her ülkesinde oynuyor. Onlardan iyi olduğunu göstermeniz için size iyi bir fırsat. Bu maçı iki şifresi var; disiplin ve akıl. Disiplinli olmalısınız çünkü yetenekli oyuncuları var. Bunu cezalandırabilirler. Oyundan hiç kopmayacaksınız. Akıllı olmalısınız. Çünkü onlar da oyundan kopuyor. Aklımızı kullanıp işi bitirmeliyiz.

Sahada zaaf göstermeyin, taktik disiplini bozmayın. Rakibe saygıyı kaybetmeyin. Onların iyi takım olduğunu unutmayın. Ama asıl önemlisi kendinizin iyi takım olduğunu hatırlayın” diyerek takımı motive etmeye çalışıyor.

Milillerin dünkü idmanında Hiddink, futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. Takımın her işine koşan Hollandalı hoca kalenin taşınmasına da yardım etti.

Nihat&Tuncay kulübeye doğru

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink yarın Belçika ile oynayacağımız maçta revizyon sinyallerini verdi. Hollandalı teknik adamın Kazakistan’da ilk 11’de forma giyen Nihat ve Tuncay’ı kulübeye çekip, yerlerine Halil Altıntop ve Kazım’ı oynatabileceği öğrenildi.

Bu arada Sabri’nin performansından memnun olan Hiddink’in Gökhan Gönül’ü riske etmeyi düşünmediği, maçın durumuna göre bu oyuncuya görev verebileceği de ifade edildi.

Nuri Şahin’e sürpriz parti

BELÇİKA maçı için kampta bulunan Milli Takım’da 22 yaşına giren Nuri Şahin için doğum günü partisi düzenlendi. Swissotel’deki partide kısa bir konuşma yapan ve Belçika maçının kazanılması halinde daha da mutlu olacağını söyleyen Nuri, doğumgünü pastasının ilk dilimini kaptanı Emre Belözoğlu’nun ellerinden yedi. Yıldız futbolcu daha sonra da hocası Hiddink’le beraber fotoğraf çektirdi.

‘Futbolcular istedi hemen kabul ettik’

A Milliler, 12 Dev’i yalnız bırakmazken, Hiddink “Kazakistan’da oyuncular maça gitmek istedi, hemen kabul ettik” dedi.

A Milli Futbol Takımımız, 12 Dev Adam’ı Fransa karşısında yalnız bırakmadı. Teknik Direktör Hiddink, yardımcıları ve futbolcular, saha kenarında maçı izledi. Ay-yıldızlılar, 12 Dev Adam sahaya çıkarken taraftarlar gibi ayağa kalkarak tezahürat yaptı. Arda ve Tuncay da ısınma sırasında Hidayet Türkoğlu’na, başarılar diledi.

HIDDINK maç öncesi Kazakistan galibiyetinin ardından futbolcuların basketbol maçını izlemek istediklerini belirterek, “Biz de hemen kabul ettik. Çünkü üst düzeyde bir organizasyon. Türkiye’yi gruplarda izledim. Özellikle Porto Riko maçında geriye düştüler ama pes etmediler. Bu mücadeleleri beni çok etkiledi. Umarım milli takım çok önemli işler yapar” dedi.

Diamantidis’ten milli veda

İSPANYA’YA yenilip elenen Yunanistan’da takımın yıldızlarından Diamantidis milli takımı bıraktığını açıkladı. Diamantidis kariyerini kulüp takımına odaklanarak sürdürmek istediğini belirtirken “Benim için çok güzel anılarla dolu uzun bir yolculuğun sonu geldi. Artık genç oyuncuların bu takıma katılma zamanı” diye konuştu.

Spike Lee: Türkiye çok iyi

ABD’Lİ ünlü yönetmen Spike Lee, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarını izlemek için İstanbul’a geldi. Lee favorisinin ABD olduğunu ancak İspanya ve Türkiye’nin de iyi takımlar olduğunu söylerken Hidayet ile ilgili de “ABD’de oynadığı için tanıyorum ve gerçekten çok beğeniyorum. NBA’de başarılı işlere imza attı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı