Gazete Vatan Logo
THY Euroleague EuroLeague'de finalin adı Olympiacos-Real Madrid oldu

EuroLeague'de finalin adı Olympiacos-Real Madrid oldu

Yunanistan ekibi Olympiacos, Turkish Airlines EuroLeague Dörtlü Finali'nin ilk yarı final karşılaşmasında Fransa temsilcisi As Monaco'yu 76-62 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Real Madrid, Turkish Airlines EuroLeague Dörtlü Final'in 2'nci yarı final karşılaşmasında Barcelona'yı 78-66 mağlup ederek finalde Olympiacos'un rakibi oldu.

EuroLeague'de finalin adı Olympiacos-Real Madrid oldu

Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Zalgirio Arena'da oynanan karşılaşmaya Olympiacos, Thomas Walkup, Isaiah Canaan, Kostas Papanikolaou, Sasha Vezenkov ve Moustapha Fall ilk 5'iyle başladı. Monaco'nun ilk 5'i ise Mike James, Jordan Loyd, Yakouba Ouattara, John Brown ve Donatas Motiejunas'tan oluştu. Karşılaşmaya iyi başlayan Monaco, rakibine ilk 3 dakikada sadece 1 sayı şansı tanıdı. Periyodun son bölümünde Mike James ile etkili olan Fransz ekibi, ilk periyodu 20-14 önde kapattı.

İkinci periyoda daha etkili giriş yapan Olympiacos, McKissic'in hücumda bulduğu sayılarla ilk yarının bitimine 7.12 kala skoru eşitledi: 22-22. Bu dakikanın ardından kısa oyuncularının etikili olmasıyla Monaco tekrardan üstünlüğü eline aldı. Loyd ve James'in skorer oyunuyla hücumda üst üste sayılar bulan Fransız ekibi, periyodun son 7 dakikasına 19 sayı bularak farkı çift hanelere kadar çıkardı ve ilk yarıyı 41-29 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda etkili giren Olympiacos, 3 dakikadan kısa bir sürede yakaladığı 8-0'lık seri ile rakibine molayı aldırdı: 37-41. Molanın ardından da etkili savunmasını sürdüren Olympiacos, üst üste Papanikolaou ve Vezenkov'dan bulduğu 3 sayılık isabetlerle karşılaşmada uzun süre sonra öne geçti: 43-41. Rakibine 3'üncü periyotta sadece 2 sayı şansı tanıyan Yunan ekibi, farkı çift hanelere kadar çıkardı ve son periyoda 56-43 önde girdi.

Haberin Devamı

Son periyotta da sayı farkını korumayı başaran Yunan ekibi, parkeden 76-62 galip ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu.

Turkish Airlines EuroLeague Dörtlü Finali'nin diğer yarı final karşılaşmasında iki İspanyol ekibi Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. TSİ 21.00'de başlayacak olan karşılaşmayı kazanan takım, finalde Olympiacos'un rakibi olacak.

SALON: Zalgirio Arena

HAKEMLER: Boris Ryzhyk, Olegs Latisevs, Gytis Vilius

OLYMPIACOS: Walkup, Canaan 7, Papanikolaou 15, Vezenkov 19, Fall 12, Sloukas 9, McKissic 5, Larentzakis 4, Black 3, Bolomboy 2, Lountzis

AS MONACO: James 17, Loyd 11, Ouattara, Brown 4, Motiejunas 7, Diallo 2, Okobo 17, Moneke 2, Hall 2

Haberin Devamı

1'İNCİ PERİYOT: 14-20

İLK YARI: 29-41

3'ÜNCÜ PERİYOT: 56-43

OLYMPIACOS'UN RAKİBİ REAL MADRİD OLDU

Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Zalgirio Arena'da oynanan karşılaşmaya Barcelona, Nico Laprovittola, Tomas Satoransky, Alex Abrines, Nikola Mirotic ve Sertaç Şanlı ilk 5'iyle başladı. Real Madrid'in ilk 5'i ise Nigel Williams-Goss, Adam Hanga, Dzanan Musa, Eli NDiaye ve Walter Tavares'ten oluştu.

Karşılaşmaya Tavares'i pota altında etkili kullanarak başlayan Real Madrid, ilk 4 dakikayı 10-3 önde geçti. Kenardan gelen Kalinic'in üç sayılık isabetleriyle dengeyi bulan Barcelona, Abrines'in ilk periyodun bitime 2.53 kala gelen üç sayılık isabetiyle farkı 4'e çıkardı: 15-11. Kalan bölümde Madrid ekibi Tavares ile sayılar üretince ilk periyot 18-18 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci periyoda savunmada etkili bir giriş yapan Barcelona, kenardan gelen iki oyuncusu Kuric ve Jokubaitis'in sayılarıyla bitime 6.13 kala skoru 27-22'ye getirdi. Kısa oyuncularından sayılar bulmaya devam eden Barcelona, periyodun son 2 dakikasına 7 sayı farkla önde girdi: 36-29. Madrid ekibi, periyodun bitimine 3 saniye kala Llull'den bulduğu 3 sayılık isabetle farkı 6'ya indirdi ve ilk yarıyı Barcelona, 42-36 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyoda Hezonja'nın üç sayılık isabetiyle başlayan Real Madrid, Abrines ve Laprovittola'nın sayılarına engel olamayınca periyodun son 7 dakikasına 8 farklı geride girdi: 47-39. Bu dakikanın ardından kontrolü tamamen eline alan Madrid ekibi, pota altında Tavares'i etkili kullanarak farkı eritmeyi başardı. 3 dakikadan kısa bir sürede 10-0'lık seri yakalayan Madrid ekibi, 4.07 kala Musa'nın smacıyla öne geçti: 47-49. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Real Madrid, son periyoda 58-55 önde girdi.

Son periyoda iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Periyodun ilk 4 dakikasında sadece Laprovittola'nın üç sayılık isabeti gelince kalan 6 dakikalık bölüme 58-58 eşitlikle girildi. Kalan bölümde Rodriguez'in hücumda devreye girmesiyle oyunun kontrolünü eline alan Madrid, son 3 dakikaya 69-61 önde girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Real Madrid, parkeden 78-66 galip ayrılarak finale yükseldi.

Haberin Devamı

Turkish Airlines EuroLeague'de Olympiacos ile Real Madrid arasındaki final karşılaşması, 21 Mayıs Pazar günü oynanacak. Bu karşılaşmanın öncesinde ise Monaco ile Barcelona, 3'üncülük mücadelesi verecek.

SALON: Zalgirio Arena

HAKEMLER: Sasa Pukl, Emin Moğulkoç, Mehdi Difallah

BARCELONA: Laprovittola 12, Satoransky 7, Abrines 16, Mirotic 3, Sertaç Şanlı, Vesely 4, Kalinic 6, Martinez, Jokubaitis 6, Kuric 11, Nnaji 1

REAL MADRID: Williams-Goss 10, Hanga, Musa 7, NDiaye 2, Tavares 20, Rodriguez 12, Causeur, Hezonja 14, Fernandez 2, Randolph 6, Llull 5

1'İNCİ PERİYOT: 18-18

İLK YARI: 42-36

3'ÜNCÜ PERİYOT: 55-58

5 FAUL: 37.24 Sertaç Şanlı (Barcelona)

EuroLeaguede finalin adı Olympiacos-Real Madrid oldu