Gazete Vatan Logo
TBL Panathinaikos'un başında Türk hoca! Ergin Ataman'dan 2 yıllık imza

Panathinaikos'un başında Türk hoca! Ergin Ataman'dan 2 yıllık imza

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes'le yollarını ayıran Ergin Ataman Yunan devi Panathinaikos ile anlaşmaya vardı.

Panathinaikos'un başında Türk hoca! Ergin Ataman'dan 2 yıllık imza

Anadolu Efes'ten ayrılan tecrübeli başantrenör Ergin Ataman'ın yeni adresi resmen açıklandı. Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasının ardından Anadolu Efes'ten ayrılan Ataman, Yunan ekibi Panathinaikos'a imzayı attı.

2 YILLIK İMZA

Panathinaikos'tan yapılan açıklamaya göre Ergin Ataman, 2 yıl boyunca Panathinaikos'u çalıştıracak. Tarihte ilk kez bir Türk koç, Yunan ekibini çalıştıracak.

İLK SÖZLERİ

Resmi açıklamanıjn yapılmasının ardından Ergin Ataman şu şekilde görüşlerini paylaştı: "Yeşil ve beyazı seviyorum güzel renkler. Panathinaikos'un başantrenörü olarak buradaki hislerim kesinlikle harika. Rakip olarak birkaç kez OAKA'da bulundum ama şimdi hepimiz büyük hedeflerle birlikte hazırız."

'AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİ'

"Panathinaikos, Avrupa'nın en büyük takımlarından biri ve şimdi başarılı yıllara dönme zamanı. Tribünler dolu olacak ve tüm ekiple birlikte her şey için savaşacak güçlü bir ekip oluşturmak istiyoruz. Atina'yı seviyorum, bunu herkes biliyor ama buraya tatil için gelmedim. Kazanan bir başantrenörüm ve bu yıl dışında, son dört sezonda Avrupa basketbolunda büyük başarılar elde ettim. Ve şimdi onları OAKA'da Panathinaikos ile tekrar edeceğim konusunda iyimserim."

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİ YILDIZI KADROSUNA KATACAK

Basketnews'in haberine göre Panathinaikos, Fenerbahçe'den ayrılan Kostas Antetokounmpo'yu da kadrosuna katmaya çok yakın. Yunan oyuncunun Yeşil-beyazlı ekibin kadrosuna katılması bekleniyor.

Panathinaikosun başında Türk hoca Ergin Atamandan 2 yıllık imza