Gazete Vatan Logo
TBL Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis dönemi başladı!

Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis dönemi başladı!

Aleksandar Djordjevic'le yollarını ayıran Fenerbahçe Beko Dimitris Itoudis ile anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis dönemi başladı!

Fenerbahçe Beko'da Aleksandar Djordjevic'ten boşalan başantrenörlük görevine Dimitris Itoudis getirildi.

Sarı-lacivertli kulüp bu gelişmeyi internet sitesinden resmen açıkladı. 2 EuroLeague şampiyonluğu bulunan deneyimli başantrenörle 3 yıllık anlaşma yapıldığı duyuruldu.

'İmza töreni 21 Haziran Salı günü'

Sarı-lacivertli kulüp ayrıca yeni başantrenörü Itioudis'in imza töreninin tarihini ve detaylarını paylaştı.

Açıklamada, 'Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü Dimitris Itoudis, 21 Haziran Salı günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenecek basın toplantısında medya mensuplarımızla buluşacaktır.

Dimitris Itoudis’in yanı sıra Erkek Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini ve Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier’in katılacağı basın toplantısı saat 13.00’da başlayacaktır.

Kamuoyunun ve basın mensuplarının bilgisine sunarız.' ifadeleri kullanıldı.

Dimitris Itoudis kimdir?

8 Eylül 1970 tarihinde Yunanistan'ın Trikala şehrinde dünyaya gelen Dimitris Itoudis, koçluk kariyerine 1990-1992 tarihleri arasında Zagreb’in U-18 takımında başladı. Ardından 1992-95 yılları arasında Zagreb A Takımında yardımcı antrenörlük yapan Itoudis, 1995-96’da PAOK’ta, 1996-97’de Panionios’ta yardımcı antrenörlük görevini üstlendi.

1997-99 yılları arasında BC Filipos’ta başantrenör olan ve 1999’da BC Ment ekibinde başantrenörlük yapan tecrübeli çalıştırıcı, 1999’da tam 13 yıl sürecek Panathinaikos macerasına başladı. 1999-2012 yılları arasında, Kulübümüzün de efsaneleri arasında yer alan Zeljko Obradovic’in yardımcılığını yapan ve beş EuroLeague şampiyonluğu başta olmak üzere tarihi başarılar elde eden ekibin bir parçası olan Itoudis, 2012 yazında Yunan ekibinden ayrıldı.

2013-2014 SEZONUNDA BANVIT'TE GÖREV YAPTI

Haberin Devamı

2013-14 sezonunda ülkemize gelen ve Banvit ile başantrenörlük tecrübesi yaşayan Itoudis, Bandırma temsilcisiyle 30 maçlık Basketbol Süper Ligi normal sezonunu 28 galibiyetle lider bitirdi ve Play-off’ta da yarı final oynama başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

2014 yazında Banvit’ten ayrılarak Rusya’nın EuroLeague’deki güçlü temsilcisi CSKA Moskova’nın yolunu tutan Dimitris Itoudis, burada tam sekiz sezon geçirdi. Bu süre zarfında takımının kazandığı iki EuroLeague, altı VTB Ligi ve altı Rusya Ligi şampiyonluklarına liderlik eden Itoudis, EuroLeague’de 2016 ve 2019 yıllarında “Alexander Gomelskiy Yılın Koçu” ödülüne layık görüldü. Başarılı antrenör, VTB’de de beş kez yılın koçu oldu. Dimitris Itoudis, CSKA’da görev yaptığı süre zarfında 522 resmi maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 420 galibiyet elde etti.

Dimitris Itoudis, Avrupa basketbolunun son dönemine damgasını vuran en başarılı antrenörlerden biri olarak kabul ediliyor. Tecrübeli çalıştırıcımız, aynı zamanda Yunanistan Milli Takımının başantrenörü olarak da görev yapıyor.

Fenerbahçe Bekoda Dimitris Itoudis dönemi başladı