Gazete Vatan Logo
Basketbol Ergin Ataman ayrıldı, Anadolu Efes'e Avrupa şampiyonu başantrenör!

Ergin Ataman ayrıldı, Anadolu Efes'e Avrupa şampiyonu başantrenör!

Anadolu Efes'te Ergin Ataman dönemi sona eriyor. Lacivert-beyazlılarla iki EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman, Panathinaikos ile iki yıllığına anlaşma sağladı. Ergin Ataman'ın ayrılığı sonrası Anadolu Efes'te yeni başantrenör netlik kazanmaya başladı.

Ergin Ataman ayrıldı, Anadolu Efes'e Avrupa şampiyonu başantrenör!

Anadolu Efes'te Ergin Ataman dönemi resmen sona eriyor. Lacivert-beyazlılarla iki EuroLeague zaferi yaşayan Ergin Ataman, Panathinakos ile iki yıllık anlaşma sağladı. Anadolu Efes, Ergin Ataman'dan boşalan başantrenörlük görevine Avrupa şampiyonu apoletli ismi getiriyor. İşte ayrıntılar...

ERGİN ATAMAN'DAN İKİ YILLIK İMZA

Yunan basını Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile iki yıllık sözleşme imzaladığını bildirdi. Anadolu Efes'le sezonu tamamladıktan sonra Panathinakos'a imza atacak Ergin Ataman'ın menajeri Cuma günü Atina'ya giderek son görüşmeleri gerçekleştirdi.

Yunan basınında yer alan habere göre Ergin Ataman, Panathinaikos'u devralarak Efes'te son altı yılda yönettiğine benzer bir yeniden yapılanma girişiminde bulunacak.

Habere göre Ergin Ataman'ın Panathinakos'taki ilk transferleri Vildosa, Kostas Antetokounmpo ve Moraitis olacak. Kostas Antetokounmpo, Fenerbahçe Beko'da forma giyiyor.

Panathinaikos Başkanı Dimitrios P. Giannakopoulos Ataman ile anlaştıklarını resmen açıkladı. Tecrübeli çalıştırıcı ile 2 yıllık anlaşma imzalanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN SONRASI PABLO LASO VEYA XAVI PASCUAL

Son iki sezonu Avrupa şampiyonu olarak tamamladıktan sonra 2022-23 normal sezonunda 17 galibiyet alan Anadolu Efes, 11. sırada yer alarak playoffu kaçırdı.

Takımın sezonu bittikten sonra ayrılık sinyalleri vermeye başlayan koç Ergin Ataman, dün gece birçok kaynağın Eurohoops’a doğruladığı üzere önümüzdeki sezondan itibaren Panathinaikos‘un başında olacak.

Fakat Anadolu Efes, başarılara birlikte koştuğu baş antrenörüyle yollar ayrılsa da Avrupa’nın en üst seviyesinden, EuroLeague şampiyonluğu hedefinden vazgeçmek istemiyor.

Şimdiden pazarda koç arayışına başlayan temsilcimizin listesinin başında eski Real Madrid koçu Pablo Laso ve eski Barcelona koçu Xavi Pascual yer alıyor.

Pablo Laso geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda sağlık problemleri sebebiyle yerini asistan Chus Mateo’ya bırakmıştı. Madrid, Laso iyileştikten sonra Mateo ile devam etmeye karar verdi. Pablo Laso’yla aynı zamanda Alman ekibi Bayern Münih de ilgileniyor. Tecrübeli koçun Bayern Münih’e daha yakın olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Pascual ise 2020 yılından beri Zenit’in başında yer alıyor.

Beş senedir Ergin Ataman önderliğinde Avrupa’nın en üst seviyesinde yer alan Anadolu Efes, koçun gidişinin ardından da seviyesini korumak için elinden geleni yapacak.

SAĞLIK NEDENİYLE GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

55 yaşındaki başantrenör, kararını kısa bir süre içerisinde vermeyi düşünüyor. Kısa bir süre önce İsrail milli takımından da teklif alan İspanyol koç, bu teklifi reddetmişti.

2011-2022 yılları arasında Real Madrid başantrenörlüğü yapan Laso, bu süreçte iki kez EuroLeague, beş kez İspanya Ligi şampiyonu oldu. Laso, geçtiğimiz sezon yaşadığı kalp krizi nedeniyle koçluk görevine ara vermişti.

Ergin Ataman ayrıldı, Anadolu Efese Avrupa şampiyonu başantrenör