Gazete Vatan Logo
Basketbol Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu devirdi

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu devirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşılaştı. Anadolu Efes derbiyi 81-80 kazandı.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu devirdi

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi'nin 11'inci hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Beko'yu sahasında 81-80 mağlup etti. Bu sonucun ardından Efes, 10'uncu galibiyetini elde ederken; Fenerbahçe ise 3'üncü mağlubiyetini aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip; Darius Thompson, Shane Larkin, Justus Hollatz, Ercan Osmani ve Tyrique Jones İlk 5'iyle başladı. Sarı-lacivertli ekibin ilk 5'i ise Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Tarık Biberovic, Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley'den oluştu. Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikası Fenerbahçe'nin 11-10 üstünlüğü ile geçildi. Periyodun ikinci yarısını daha iyi oynayan Efes, ilk periyodu 24-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda daha iyi başlayan Anadolu Efes, yakaladığı 8-0'lık seri ile farkı çift hanelere çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 32-21. Molanın ardından pota altından bulduğu isabetlerle seri yakalayan sarı-lacivertli ekip, periyodun bitimine 5.08 kala farkı tek hanelere indirdi: 35-27. Periyodun son 30 saniyelik bölümünde Hayes-Davis ve Şehmus'un sayılarıyla 4-0 seri yakalayan Fenerbahçe, farkı 5'e kadar indirdi ve ilk devreyi ev sahibi ekip, 49-44 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyoda daha iyi başlayan Fenerbahçe, Wilbekin'den bulduğu isabetlerle periyodun bitimine 7.16 kala skoru eşitledi: 51-51. Fenerbahçe'nin yakaladığı seriye Thompson ve Larkin'den bulduğu sayılarla karşılık veren Efes, farkı bitime 5.30 kala 7'ye çıkardı: 58-51. Kalan bölümde farkı koruyan Anadolu Efes, Melih Tunca'nın son saniyede gelen 3 sayılık isabetiyle son periyoda 69-59 önde girdi.

Son periyoda Calathes ve Sertaç Şanlı'nın sayılarıyla giren Fenerbahçe, Şehmus Hazer'in 3 sayılık isabetinin ardından bitime 7.07 kala farkı 4'e indirdi: 72-68. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü hissettirmeye devam eden Fenerbahçe, Hayes-Davis'ten bulduğu 8 sayıyla bitime 4 dakika kala farkı 1 sayıya kadar düşürdü: 77-76. Karşılaşmanın son 1 dakikasına ev sahibi ekibin 81-80 üstünlüğü ile girildi. Bitime 11 saniye kala Thompson'ın üç sayılık atışında ev sahibi ekip isabet bulamayınca son hücum sarı-lacivertlilere kaldı. Hayes-Davis, bitime 1 saniye kala denediği 3 sayılık atışta isabet bulamayınca Anadolu Efes karşılaşmadan 81-80 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Ali Koç tribünden takip ettiFenerbahçe Başkanı Ali Koç, Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko karşılaşmasını tribünden takip etti. Sarı-lacivertli kulübün başkanı bu önemli karşılaşmada takımı yalnız bırakmadı.