Gazete Vatan Logo
TBL Basketbol heyecanı başlıyor!

Basketbol heyecanı başlıyor!

NBA’in ardından dünyanın en kaliteli liglerinden biri olarak kabul edilen Spor Toto Basketbol Ligi’nde hasret sona eriyor. İlk hafta maçlarıyla bugün start alacak 51. sezonda, yıldızlarla dolu kadrolarıyla 16 takımın şampiyonluk mücadelesi herkesin nefesini kesecek.

Basketbol heyecanı başlıyor!

Spor Toto Basketbol Ligi, bugün oynanacak maçlarla 2016-17 sezonuna ‘merhaba’ diyecek... Tarihte 51. kez perdelerini açacak ligde ilk devre 23 Ocak 2017’de sona erecek. İkinci yarısı 28 Ocak 2017’de başlayacak STBL’de, normal sezon 15 Mayıs’ta oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak ve ligde ilk 8 sırayı alan takımlar Play-Off’ta mücadele edecek.

Bu sezon aynı zamanda THY Euroleague’de boy gösterecek 4 Türk temsilcisinden son şampiyon Fenerbahçe, dünyaca ünlü coachu Zeljko Obradovic yönetiminde kadrosunu korurken, transfer döneminde nokta atışlar yapan G.Saray Odeabank’ın yanı sıra yeni başantrenörü Velimir Perasovic ile tepeden tırnağa değişim yaşayıp 7 sezonluk şampiyonluk hasretini noktalamak isteyen Anadolu Efes ve coach David Blatt önderliğindeki iddialı kadrosuyla Darüşşafaka Doğuş ‘şampiyonluğun en iddialı takımları’ olacak. Ufuk Sarıca ile bu sezon çıkış yapmak isteyen Beşiktaş Sompo Japan, 2014-15’teki şampiyonluğunu tekrarlamak isteyen Pınar Karşıyaka ve Banvit de zirvenin diğer adayları olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BUGÜN

Gazanfer Bilge Salonu 15.00 Demir İnşaat Büyükçekmece-Trabzonspor Medicalpark (Lig TV-3)

Ankara Spor Salonu 16.00 TED Ankara Kolejliler-Beşiktaş Sompo Japan (NTV Spor)

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Salonu 18.00 Pınar Karşıyaka-Banvit (NTV Spor)

19 Eylül Salonu 18.00 Yeşil Giresun Belediyespor-Gaziantep Basketbol

Volkswagen Arena 19.00 Darüşşafaka Doğuş-TOFAŞ

YARIN

Uşak Üniversitesi 15.00 Muratbey Uşak-Fenerbahçe (Lig TV-3)

Abdi İpekçi Salonu 17.00 Galatasaray Odeabank-Best Balıkesir (NTV Spor)

Cebeci Spor Salonu 19.00 İstanbul BŞB-Anadolu Efes (Lig TV-3)