Gazete Vatan Logo
Basketbol Başarı için sabır gerekiyor

Başarı için sabır gerekiyor

Efes'in Hırvat antrenörü Velimir Perasovic, Lacivert-Beyazlılar ile Koraç Kupası'nın kazanıldığı yıllardaki gibi bir başarıyı kendilerinin de yaşamayı çok istediğini söyledi ve ekledi: "Kadroda çok fazla giden isim olmasıyla birlikte 12 tane de yeni oyuncumuz var. Yeni baştan oluşmuş bir takım olarak büyük zaferlere ulaşmak için biraz daha sabıra ihtiyacımız var."

Başarı için sabır gerekiyor

Anadolu Efes'in hocası Velimir Perasovic, Karar gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon Efes'in başında Euroleague'de başarılı bir performans sergileyen Hırvat koç, bu sene de play-offlara kadar gidip sonuna kadar mücadele etmek istediklerini söyledi.

* Yeni sezonda yenilenen kadrosuyla Efes’i Perasovic’ten dinlemek gerekirse?
Rekabetle ilgili şimdiden konuşmak çok kolay değil işin açıkçası. Kadroda çok fazla değişiklik oldu. 12 tane yeni oyuncuya sahibiz ve geçen sezondan sadece 3 tane oyuncumuz var.
* Cedi ve Furkan’ın yokluğu takımı nasıl etkileyecek?
Tabii ki kötü etkileyecek özellikle Türkiye liginde. Onların gitmesi sonucu elimizde bulunan gençler çok daha az tecrübeye sahip.
* Bir yabancı koç olarak yabancı kuralını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu sadece bir kural. Bu kuralla ilgili yorum yapamayız sadece adapte olmamız gerekiyor. Tabii ki koç olarak konuşmak gerekirse bu bizi zorlayan bir durum. Türkiye liginde bir kadroyla maça çıkmam gerekiyor, Euroleague karşılaşmalarına başka bir kadroyla adapte olmak durumundayım.
* Euroleague’de geçen sene büyük bir iş başardınız. Bu seneki beklentiniz nedir?
Öncelikle diğer takımları görmemiz gerekiyor. Tabii ki Euroleague her zaman mücadele seviyesi yüksek bir lig. Geçen sene olduğu gibi play-offlara kadar gelip sonuna kadar mücadele etmek hedefimiz.
* Eski Efes’i görmek istiyor taraftarlar Koraç Kupası zaferlerinde olduğu gibi?
Biz de bu durumda olmayı çok istiyoruz ama şöyle düşünmemiz gerekir ki; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray 10 yıl öncesinden çok daha ilerideler. Örneğin Fenerbahçe 3 kat daha fazla bütçeye sahip. Geçmişle ilgili konuşmak her zaman hoş ama şu anı yaşamamız gerekiyor. Bütçe bazlı olarak kadromuz daha düşük. Şu anda yapabileceklerimize bakmamız lazım. Örneğin Jugoplastika’da oynadığım zaman 3 yıl üst üste Avrupa şampiyonu olmuştuk. Zaman değişiyor ama hala büyük bir takımız. Geçmişi unutmamız gerekiyor.
* En büyük hayaliniz Efes’in başında?
Açıkçası net bir şey söyleyemem ama şunu belirtmek gerekir; yeni bir takım olarak her zaman mücadele etmemiz lazım. Zaman geçtikçe bunu görmüş olacağız. Sabıra ihtiyacımız var.
Hakan Akar / Karar

Haberin Devamı