Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Bandırmaspor - İstanbulspor mücadelesinde kazanan belli oldu! 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'de

Bandırmaspor - İstanbulspor mücadelesinde kazanan belli oldu! 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'de

Spor Toto 1. Lig Play-Off final maçında Bandırmaspor'u 2-1 mağlup eden İstanbulspor, Süper Lig'e yükseldi. 58 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek ve gelecek sezon 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de 8 İstanbul takımı olacak. Boğalar 17 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek.

Bandırmaspor - İstanbulspor mücadelesinde kazanan belli oldu! 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'de

Sezonun finali geldi çattı, Profesyonel liglerdeki son maç bugün oynandı. Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Yarı finalde Eyüpspor’u saf dışı bırakan Ban Ban ile Erzurumspor’u eleyerek finale çıkan Boğalar’ın kapışması, Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardından Süper Lig ’e yükselen 3. takımı belirledi.

Kocaeli'de oynanan ve Halil Umut Meler'in yönettiği final nefes kesti. İlk 15 dakika Bandırma baskısı, sonrasında ise İstanbulspor üstünlüğüyle geçen ilk yarının son anlarında art arda goller geldi. 33'te İbrahim Yılmaz, Ethemi'nin ortasında kafayı vurdu, Boğalar'ı 1-0 öne geçirdi. 45+3'te Keny penaltıdan Bandırma'ya beraberliği getirdi. Tam 'İlk yarı bitti' denirken, 45+8'de bu kez İstanbulspor'da İbrahim Yılmaz penaltıdan fileleri sarstı ve ilk 45'in sonucunu belirledi: 2-1.

İkinci devrede de tempo hayli yüksekti. 66'da Alpay Koldaş ağları havalandırdı fakat pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. Mücadelenin kalan dakikalarında karşılıklı ataklar olsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve İstanbulspor, Süper Lig'e yükselen son takım oldu! Boğalar 17 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek.

Haberin Devamı

Süper Lig'e yükselen İstanbulsporlu futbolcular: Sonuçtan emindik!

Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen İstanbulspor’un şampiyon futbolcuları maçın ardından duygularını paylaştı, “Mutluyuz. Şampiyon olacağımızdan emindik” dediler.

“Şampiyon olacağımızdan emindik”

Maçta iki gol kaydeden ve şampiyonlukta takımına büyük katkı veren İbrahim Yılmaz, “Gerçekten son bir aydır bu anı hep düşünüyordum. Bugün de gerçekten 2 gol atmak bana kısmet oldu. Çok mutluyum. Hiçbir zaman unutamayacağım bir andı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Buraya gelene kadar çok emek verdik, çok zorlandık ama yılmadık. Şampiyon olacağımızdan çok emindik. Bütün takım olarak inanmıştık. Bu zamana kadar bizi geliştiren eski hocalarımıza, başkanımıza, hocamıza ve herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

“Tüm engebeleri tek tek aştık”

Haberin Devamı

Etkili savunmasıyla şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Mehmet Yeşil, “Bizim için rakip fark etmiyordu. Çok mutluyum. Buraya gelene kadar yolumuz engebeliydi. Hepsini teker teker büyük bir sabırla aştık. Kolay maç olmayacağını biliyorduk. Bandırmaspor da bizim gibi ayağa top oynayan bir takımdı. Biz dersimize biraz daha iyi çalıştık. Şans da bizden yanaydı. 2-1 yendik. Çok mutluyum. Bizim için gerçekten duygu dolu konuşma yaptı; İstanbulspor’un kurucusunun oğlu, ‘Formanızın renklerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?’ dedi. Bildiğimiz halde 'Bilmiyoruz' dedik. ‘Renklerin değerini bilerek mücadelesini vereceksiniz. Şampiyon olacaksınız’ dedi. Olduk. Mutluyuz. Türkiye’de 35 yaşındaki adamlara gidip para veriliyor. Adam parasını alamayınca el frenini çekiyor. Bizim kulüpte öyle bir şey yok. 30 yaşında olan 2 oyuncumuz var. Gerisi 25 yaş ve altında. Öyle bir yapılanma var ve futbolun gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizden büyük bütçeli takımlar varken biz çıktık. Mutluyum”

Haberin Devamı

Kaleci Muhammed Alperen Uysal daha büyük bütçeli takımlara rağmen çıkmalarının mutluluk verici olduğunu belirtirken, “Play-off’tan gelmesi bence direkt çıkmaktan daha güzel. Bandırma da gerçekten güzel takımlardan. Mutluyuz. Bize göre çok daha büyük bütçeli takımlar varken biz Süper Lig'e çıktık. Bunun parçası olduğum için çok mutluyum. İstanbulspor için aslında tarihini yeniden hatırlaması için önemli. Çok önce kurulmuş büyük bir camia İstanbulspor. Bunun farkına varıp Süper Lig’de kalıcı olması lazım” dedi.

“Kalbi büyük olan takımız”

Takımın yabancı oyuncularından Kristal Abazaj ise, “Öncelikle söyleyecek çok şey yok. Biz küçük takım olarak adlandırılan İstanbul’un yalnız bir takımıyız. Ama gerçekten kalbi büyük olan, cesaretle mücadele eden bir takımız. Bandırmaspor’un buraya kadar gelmiş olması bir şans değil. Çok iyi takımlar. Birtakım üzülecekti. Biz hak ettik ve şu an Süper Lig’deyiz. Genç oyuncuların hayali büyük takımlara karşı oynamak. Gelecek sene büyük takımlara karşı oynayacağız. Benim hayalimdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

14. dakikada ceza sahası sağ çaprazdan Keny'nin vuruşunda top kaleyi bulmadı.

33. dakikada Ethemi'nin ortasında ceza sahası içinde İbrahim Yılmaz, kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1

45+3. dakikada Keny’nin yerde kaldığı pozisyonun ardından Halil Umut Meler, VAR kontrolünün ardından penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Keny, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1

45+9. dakikada bu kez İstanbulspor VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına gelen İbrahim Yılmaz, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını yeniden öne geçirdi. 1-2

78. dakikada sol kanatta topla buluşan Topalli'nin ceza sahası içerisine girip yaptığı vuruşta kaleci Gökhan gole izin vermedi.

STANBULSPOR 17 YILLIK HASRETE SON VERDİ
Süper Lig'de son olarak 2004-2005 sezonunda mücadele eden ligi 17'inci sırada tamamlayarak Süper Lig'den düşen İstanbulspor 3'üncü lige kadar düşmüştü. Bu sezon TFF 1. Ligi 4. sırada tamamlayarak play-off'ta mücadele etme hakkı kazanan İstanbulspor 17 yıllık hasrete son verdi.

8 İSTANBUL TAKIMI

Gelecek sezon 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de 8 İstanbul takımı olacak. İstanbul'dan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa, Ümraniyespor ve İstanbulspor Süper Lig'de olacak.

 58 YIL SONRA AYNISI OLDU
Süper Lig'de 1963-1964 sezonunun ardından ilk kez İstanbul'dan 8 takım yer alacak. 

Bandırmaspor - İstanbulspor mücadelesinde kazanan belli oldu 17 yıl sonra yeniden Süper Ligde