Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Avustralya'dan Tunus'a karşı tek gollü galibiyet! Duke tarihe geçti

Avustralya'dan Tunus'a karşı tek gollü galibiyet! Duke tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Tunus ile Avustralya karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakayı Avustralya 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki tek golü atan Mitchell Duke, attığı gol ile tarihe geçti.

Avustralya'dan Tunus'a karşı tek gollü galibiyet! Duke tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Tunus ile Avustralya kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma Al Janoub Stadı'nda oynandı. Mücadeleyi Alman hakem Daniel Siebert yönetti. Avustralya, Tunus'u 1-0 mağlup etti. Maçtaki tek golü atan Mitchell Duke tarihe geçti. Avustralya Milli Takımı, 1974'ten bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda bir maçı gol yemeden tamamladı ve Dünya Kupası'nda 12 yıl aradan sonra maç kazandı. Bu sonucun ardından Avustralya puanını 3 yaparken, ilk yenilgisini alan Tunus ise 1 puanda kaldı. Gruptaki son maçlarında Tunus ile Fransa, Avustralya ile de Danimarka mücadele edecek.

İki takım son olarak 2005 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda karşı karşıya gelirken, Tunus karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı.

TUNUS - AVUSTRALYA: 0-1

GOL: 23' Duke

İLK 11'LER

Tunus: Dahmen, Drager, Talbi, Meriah, Bronn, Abdi, Skhiri, Laïdouni, Sliti, Msakni, Jebali

Avustralya: Ryan, Behich, Karacic, Rowles, McGree, Mooy, Souttar, Irvine, Goodwin, Duke, Leckie.

AZİZ BEHIÇ KADRODA

Avustralya Milli Takım’ın Kıbrıslı Türk oyuncusu Aziz Behiç, Dünya Kupası’nda D Grubu’nda Avustralya forması ile Fransa’ya karşı 90 dakika sahada kaldı. Aziz Behich geçtiğimiz yıllarda Türkiye Spor Toto Süper Ligi’nde forma giymiş ve son olarak İskoçya ekiplerinden Dunde Unıted’a transfer olmuştu. Kıbrıslı Türk oyuncu Behich, Tunus karşısında ilk 11'de yer aldı.

Haberin Devamı

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 23. dakikasında Avustralya'da Duke takımını öne geçiren golü kaydetti. Sol kanattan gelişen hızlı hücumda Goodwin ortasını yaptı. Savunmadan seken topu altıpastaki Duke kafayla sağ köşeden ağlara gönderdi.

TUNUS BERABERLİĞE ÇOK YAKLAŞTI

İlk yarının uzatma dakikalarında Tunus gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Jebali, topu yerden ön direğe gönderdi. Msakni'nin gelişine sağ ayağıyla yakın köşeye doğru yaptığı vuruş az farkla yandan auta gitti.

DUKE TARİHE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre, Fagiano Okayama forması giyen Mitchell Duke, 2. ligde oynayan ve Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu oldu. Avustralyalı oyuncu, bu sezon ligde 37 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 8 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Duke, bunun yanında takım arkadaşlarına 3 kez gol pası verdi.

Haberin Devamı

NET FIRSAT KAÇTI

Avustralya ikinci gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Maclaren'in yerden içeri çevirdiği topu Leckie dokunamadı.

Kritik maçta Avustralya, İran'ı 1-0 mağlup etti.

Avustralyadan Tunusa karşı tek gollü galibiyet Duke tarihe geçti