Gazete Vatan Logo
Basketbol Avrupa'nın kralı İspanya

Avrupa'nın kralı İspanya

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) finalinde İspanya, Litvanya'yı 80-63 yenerek altın madalya kazandı.

Avrupa'nın kralı İspanya

BİZ finali daha önce izlemiştik aslında İspanya-Sırbistan oynadığında! Gasol’ün o müthiş performansı sonrası zaten favori olan İspanya bir kat daha favori oldu. Basketbol kültürünün önemli temsilcisi Litvanya’nın tipik tabirle ‘Turnuva takımı’ İspanya karşısında şansını oldukça düşük görüyorduk. Lakin ben yine de tek maç ve ucunda kupa olan bir mücadele söz konusu olduğunda daha çekişmeli bir final umut etmiştim.

ANCAK İspanya, son maçta kaldığı yerden başladı finale. Son derece konsantre başladıkları ilk çeyrekte hem oyun hem de skor anlamında agresif üstünlüklerini sahaya yansıtmayı başardılar. 2.30 kala Gasol’le 13 sayıya çıkan fark sonrası ilk çeyrek 19-8 Boğalar’ın üstünlüğüyle tamamlandı. Hücum anlamında varlık gösteremeyen Litvanya, ikinci çeyrekte Seibutis başta olmak üzere şutörlerinin devreye girmesiyle farkı eritmek için bir umut ışığı yaktı.

41-33 tamamlanan devre sonrası İspanya’nın o ışığı da söndürmesi uzun sürmedi. Boğalarda süre alan her oyuncusunun oldukça konsantre ve verimli bir mücadele ortaya koyduğu maçta 3. çeyrekte Litvanya’nın geri dönüş sinyalleri, sinyal olmaktan öteye geçemedi. Farkın 17 sayıya çıktığı (60-43) periyot sonrası, son çeyrek ve maç Pau Gasol’ün vurduğu damgayla tamamlandı.

Haberin Devamı

80-63’le İspanya’nın kupaya uzandığı maç final adına beni tatmin edecek bir mücadeleye sahne olmadı ama Pau Gasol’ü izlemek tek başına finale bedeldi.

MVP Pau Gasol!

EUROBASKET 2015’in İspanya’nın şampiyonluğuyla tamamlanmasının ardından turnuvanın en’leri de belli oldu. Litvanya karşısında 25 sayı, 12 ribauntluk mini bir şov yapan Pau Gasol MVP olurken ‘En iyi 5’ ise şu isimlerden oluştu: Sergio Rodriguez (İspanya)- Nando De Colo (Fransa)- Jonas Maciulis (Litvanya)- Pau Gasol (İspanya)- Jonas Valanciunas (Litvanya).