Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa Ligi'ni kazanırız

Avrupa Ligi'ni kazanırız

VATAN’a konuşan Sultanlar’ın Sultanı Neslihan Demir Darnel, Milli Takımı uçurmaya kararlı

Avrupa Ligi'ni kazanırız

Vakıfbank’tan Eczacıbaşı’na transfer olan Neslihan, arkadaşımız Murat Yücekök’le keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

‘Demir Yumruk’, 24-25 Temmuz’da Türkiye’de yapılacak Avrupa Ligi için ‘Şampiyonluk’, DünyaKupası’nda da ‘derece’ hedefi koydu. Ayrıca ince mesajlar vermekten de geri kalmadı


2010 yılı bayan voleybolumuz için çok önemli. Önce 24-25 Temmuz’da Türkiye’nin evsahipliğini yapacağı Avrupa Ligi’nde mücadele edeceğiz, ardından 29 Ekim-14 Kasım’da Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nda devlere kafa tutacağız. Filenin Sultanları’nın bu iki sınavında en büyük gücü ise yine Türk voleybolunun bayanlarda gelmiş geçmiş en önemli hücum silahı Neslihan Demir Darnel olacak. VATAN, 26 yaşındaki ‘Demir Yumruk’a Sultanlar’ın bu turnuvalardaki şansını, geride bıraktığımız yorucu sezonu, yeni takımı Eczacıbaşı’nı ve hakkında bilinmeyenleri sordu, Neslihan da açık yüreklilikle yanıtladı.


‘FENER ŞANSLIYDI’

* Herkes senin F.Bahçe’ye gidebileceğini konuşuyordu ancak Eczacı’yı tercih ettin. Transfer nasıl gerçekleşti?

ECZACIBAŞI Türk voleybolunun lokomotifidir. Yıllardır voleybola yatırım yapıyorlar. Benim daha önce de Eczacıbaşı’na transferim gündeme gelmişti ama nasip bu zamanaymış. Eczacıbaşı’nın transferleri planlı yaptığı belli. Dushkyevich, Barazza, Del Core hepsi Avrupa piyasasında belli bir yere gelmiş isimler. Elif ve Serpil’in ne kadar kaliteli olduğunu biliyoruz. Umarım hepimiz için her şey çok iyi olacak.


*Geçen sezon F.Bahçe’yi yenen tek Türk takımı, V.Güneş Sigorta TT’du. Geçen yılı nasıl değerlendiriyorsun?

F.BAHÇE’NİN geçen sene bu kadar başarılı olmasının nedeni hücum silahlarının çokluğu ve bunların sezon boyu iyi oynamasıydı. Türkiye Kupası finali ilk maçında kazanmayı daha çok istediğimiz için onları yendik. Şampiyonlar Ligi’nde biz de final-four’a kalabilirdik. Novara ile eşleştik. Onlar maçtan önce antrenör değiştirdi. Bu artı motivasyon oldu. Novara karşılaşması sayı maçına döndü ve onlar kazandı.


*F.Bahçe Acıbadem’le oynadığınız final serisinde çok iyiydin. Ama ödül almadın. Bunu nasıl yorumluyorsun?

BENİM ödül almamam önemli değil. Ama Avrupa Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesi milli oyuncular onore edilebilirdi. Mesela Gamova 3 ödül aldı da ne oldu? Rusya’ya döndü.


‘SIRBİSTAN ZORLAR’

* Milli Takımımız’ı zorlu günler bekliyor. Avrupa Ligi ve Dünya Şampiyonası’nda sence neler yapabiliriz?

AVRUPA Ligi’nde şampiyon olacağımıza inanıyorum. 4’lü finaldeki tek ve en ciddi rakibimiz Sırbistan olur. Dünya Şampiyonası’nda ise ben önemli başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Zor bir gruptayız ayrıca çapraz eşleşmeden gelecek takımlar da çok önemli. Çin Masters Turnuvası’nda şampiyonadaki rakiplerimizden Çin ve Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştık ve artık onlara bizim ne kadar üst düzey voleybol oynadığımızı gösterdik.



‘Şimdi daha iyi servis atıyorum’


*Servis stilinin değiştiğini görüyoruz. Halbuki önceki senelerde eski stilinle Şampiyonlar Ligi’nde defalarca en iyi servis atan oyuncu seçilmiştin. Seni bu değişikliğe iten neydi?

İDMANLARDA smaç servis yerine teknik servis atmaya başladım ve baktım ki daha başarılı oluyorum. Arkadaşlarım da %80 oranında daha iyi servis atamaya başladığımı söyleyince stilimi değiştirdim.


SEDA VE GÜLDEN

Neslihan Demir Darnel, Türkiye’de en beğendiği oyuncuların F.Bahçe Acıbadem’in smaçörü Seda Tokatlıoğlu ve yeni takımı Eczacıbaşı’nın liberosu Gülden Kayalar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı