Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Avrupa Fatihi Fenerbahçe

Avrupa Fatihi Fenerbahçe

F.Bahçe Erkek Voleybol Takımı Challenge Cup, Bayanlar ise CEV Kupası’nı kazanarak tarih yazdı

Avrupa Fatihi Fenerbahçe

F.Bahçeli taraftarlar dün Burhan Felek Voleybol Salonu’nda tam anlamıyla bayram gibi bir gün yaşadı ve voleybolda 2 Avrupa şampiyonluğu yaşayarak tarihe tanıklık etti. İlk sahneye çıkan erkek takımıydı. İtalya deplasmanında 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Andreoli Latina’yı 3-0 (25-22, 25-19, 25-17) mağlup ederek tarihindeki ilk Avrupa kupasını müzesine götürdü. 19 sayı üreten Ivan Miljkovic bu performansını MVP ödülüyle taçlandırırken Marshall da 12 sayı üretti.

Dün akşam perde Sarı Melekler’le kapandı. Daha önce 2011’de Dünya Kulüpler Şampiyonası ve 2012’de de Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşayan sarı-lacivertliler Rusya’da 3-2 kazanmanın avantajıyla çıktı salona.

ALKIŞLAR TARAFTARA

F.Bahçe baştan sona üstün götürdüğü mücadelenin setlerini 25-11, 28-26 ve 25-23’lük skorlarla kazandı. MVP seçilen Kim 16, Havlickova 12 ve Bauer 11 sayıyla galibiyette başrolü üstlendiler.

Dün oynanan 2 finalde de salonu hıca hınç dolduran taraftarın da hakkını verelim. Bir dakika susmadan iki takıma da müthiş destek veren sarı-lacivertli taraftarların da sahada mücadele eden oyuncular kadar iki kupada emeği var. Bu tarihi günü yaşatan tüm oyuncu, antrenör, yönetim kurulu ve taraftarın hepsi ayakta alkışı hak ediyor.

Haberin Devamı