Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Attamah tamam, Aatif yolda

Attamah tamam, Aatif yolda

Trabzonspor, ilk imzayı Adana Demirspor’un 22 yaşındaki Ganalı oyuncusuna attıracak. Hem ön libero hem de stoper mevkisinde oynayabilen başarılı futbolcu ile 4 yıllık sözleşme yapılacağı öğrenildi. Bordo-Mavililer’in ikinci bombası ise Süper Lig’den PTT 1. Lig’e düşen Sivasspor’un daha önce gol krallığı da tadan yıldızı Aatif olacak. Oyuncu cephesi tamam, Yiğidolar hafta içi karar açıklayacak.

Attamah tamam, Aatif yolda

Trabzonspor’da yeni sezonun transferleri yavaş yavaş netleşiyor. Sezon içinde son derece iyi bir performans ortaya koyan ve birçok takımın listesine girmeyi başaran Adana Demirspor’un yıldızı Attamah’ın bu hafta içinde resmi imzayı atarak 4 yıllığına Bordo-Mavili formayı giymesi bekleniyor. Karadeniz temsilcisinin transfer politikasında büyük rol oynayacak olan scout ekibinin tespit ettiği, yeni teknik direktör Ersun Yanal’ın da olumlu görüş belirttiği 22 yaşındaki futbolcunun da Trabzonspor fikrine çok sıcak baktığı ve gelişmelerden ötürü büyük heyecan duyduğu ortaya çıktı. Hem ön libero bölgesinde hem de stoperde forma giyebilen Attamah’ın bu çok yönlü kimliğinin de tercih edilmesinde önemli rol oynadığı gelen haberler arasında.

Mini yorum(Ömer Necati Albayrak):

Yanal’la yıldız olabilir

Ülkemizde 2013’te düzenlenen U20 Dünya Kupası’nın dikkat çeken yeteneklerinden biriydi. Ganalı’yı Adana Demir kaptı. 2 sezondur Güney ekibinde 32’şer maç oynadı, yeterli tecrübeyi kazandı. Onun için artık Süper Lig zamanı. Aynı Lawal gibi Süper Lig’e demir atmaya aday. Ondan farkı genç yaşı ve daha fazla olan potansiyeli. Savaşçı, istikrarlı, sorunsuz ve parlamak isteyen bir oyuncu. Bir ön liberoda olması gerekenden fazla tekniği de var. PTT’de o kadar çok hocayla çalıştı ki, üzerine koyamadı. Colman ve Selçuk İnan gibi orta saha oyuncularına katkısıyla bilinen Ersun Yanal’ın elinde bir yıldıza dönüşmesi sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Aatif hafta içinde açıklanacak

Karadeniz ekibinde göreve hızlı bir giriş yapan ve önceliği transfer ile gidecek oyuncuların planlaması olan Ersun Yanal’ın kadrosunda en çok görmek istediği futbolculardan birinin de Sivassporlu Aatif olduğu biliniyor. Bu konuda yönetime göreve gelir gelmez raporunu veren Yanal’ın istediği Faslı yıldız için Başkan Muharrem Usta’nın teklifini Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’a yaptığı öğrenildi. Gelecek sezon gelirlerin Süper Lig’e oranla çok daha düşük olduğu PTT 1. Lig’de mücadele vereceklerini de hesaba katan Otyakmaz’ın takımdan ayrılmak isteyen ve bonservis geliri sağlayacak isimleri göndermeye sıcak baktığı biliniyor. Bu konuda Sivasspor cephesinin hafta içinde yanıtını Trabzonspor’a bildireceği öğrenildi. Yanal’ın da görüştüğü Aatif ise kulüplerin final görüşmesinden çıkacak sonucu bekliyor.

Haberin Devamı