Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan YAKAsını kurtaramadı

Aslan YAKAsını kurtaramadı

G.Saray Liv Hospital uzun süre önde götürdüğü maçta Pınar Karşıyaka’ya son periyotta teslim oldu

Aslan YAKAsını kurtaramadı

KAHVE Diyarı Basketbol Ligi 12. hafta maçında Pınar Karşıyaka sahasında G.Saray Liv Hospital’ı 84-77 mağlup etti. Karşıyaka Arena’da oynanan mücadelede İzmir ekibinde Dixon 23, Barış 18, Palacios 12 ve Diebler 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken sarı-kırmızılılarda ise Ender Arslan 15, Micov 14 ile Zoran Erceg 13 sayı üretti.

MAÇ ev sahibi ekibin Dixon, Aslan’ın ise Micov üzerinden bulduğu basketlerle kafa kafaya başladı ve ilk çeyrek 17-17 eşitlikle tamamlandı. İkinci periyotta ise benchten gelen Ender 10 sayı üretti Aslan da soyunma odasına 43-35’lik üstünlükle gitti. 2. yarıya Pocius’un bulduğu basketlerle daha iyi başlayan taraf konuk ekip olsa da Karşıyaka Palacios önderliğinde, maçın son bölümlerinin çekişmeli geçeceği sinyalini verdi ve son çeyrek 63-57 G.Saray üstünlüğüyle başladı. Özellikle Barış Hersek’ten gelen ekstra basketlerle hakimiyeti eline geçiren İzmir temsilcisi karşılaşmayı da 84-77’lik skorla kazanmayı başardı.

LİGİN en renkli takımlarından biri olan ev sahibi ekip özellikle İzmir’de kolay kolay maç kaybetmeyeceğini dün tekrar gösterdi. Üst üste 2. mağlubiyetini alan ve yine sadece 8 kişilik rotasyonla oynamak zorunda kalan sarı-kırmızılılar ise dünkü yenilgiyle 8. sıraya kadar düştü. Euroleague’deki mucizevi Top 16’nın sonrasında da bu takım ‘Takviye şart’ diye bağırıyordu. Ancak hala takıma gelen bir oyuncu yok.

Haberin Devamı

GEÇEN sezon şampiyonluk şansını son maça kadar taşıyan G.Saray Liv Hospital’ın neden bu hale düştüğü apaçık ortada. Eğer yetkililer gerekli önlemi alıp takıma en kısa zamanda transfer yapmazsa iş işten çoktan geçmiş olacak. Benden hatırlatması...