Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan, Spartak duvarına carptı

Aslan, Spartak duvarına carptı

Yıldızlar topluluğu Spartak Moskova Region evinde G.Saray’ı 92-59 yendi

KOLAY değildi. Özellikle de son 3 sezonda Eurolig şampiyonluğunu kazanmış Avrupa ve dünya starlarını kadrosunda barındıran Spartak Moskova gibi bir devi kendi salonunda yenmek... FIBA’nın planlarında bayanlar Süper Kupa’nın ilki gelecek yıl oynanacaktı. Ancak Ruslar madem başlayacak bu sezon neden olmasın diyerek organizasyonun tüm masraflarını üstlenerek saha ve seyircisinin önünde ilk kupaya ev sahipliği yaptı.

SUE Bird, Diana Taurasi, Lauren Jackson gibi WNBA’in dev isimleri yoktu belki ama yine de Eurolig’de şampiyonluk ekseninde bir takım vardı sarı-kırmızılıların karşısında. Aksi gibi G.Saray’da ise guard rotasyonunda sakatlık sıkıntısı had safhadaydı. Takımın yüreği Işıl ve Tuğba’dan eksilen oyun kurma görevi Nilay’ın üzerindeydi.

YOUNG ETKİSİZ KALDI

İKİ takımın da uzun rotasyonu birbiriyle baş edebilecek seviyedeydi. Ve ilk dakikalardaki denge karşılıklı boyalı alan sayılarıyla sağlandı. Fiziksel olarak üstün olan McCarville’e Vecerova ve Luechanka -ikili ilk çeyrekteki 9 sayıyı attı- karşılık verdi ancak fark Jekabsone ve Korstin’in oyuna ağırlık koymasıyla açıldı. Fiziksel olarak rakibine ayak uydurmak isteyen G.Saray Sophia Young’dan da alışık olmadığı 3 numarada verim alamayınca hücum damarları tıkandı ve skor bulamamaya başladı.

HIZLI hücumlarla kolay sayılar bularak istediği tempoyu kuran Spartak, 13-1’lik seriyle ilk darbeyi vurdu ve 1. periyot 23-9 sonlandı. Devreye kadar da üstün oyununu sürdüren son 3 Eurolig şampiyonu, devreyi 50-23’le önde geçti. Maçın kalanında da G.Saraylı bayanlar, rakibine direnç gösteremeyerek ilk Süper Kupa’dan 92-59’luk skorla yenik ayrıldı.

BEŞİKTAŞ TURU İstanbul’a bıraktı

BASKETBOLDA Erkekler Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş Cola Turka, Avusturya deplasmanında WBC Raiffeisen Wels’e 74-69 yenildi. İlk periyodu 25-19, devreyi 45-39 yenik kapatan siyah-beyazlılar, 3. periyotu da 62-57 geride tamamladı. Beşiktaş’ta ise Cevher’in 20 sayı ve 6 ribaunt, Baxter’ın 19 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve 4 blokluk performansı yenilgiye engel olamadı. Rövanş 27 Ekim Salı günü İstanbul’da oynanacak.

S.MOSKOVA - G.SARAY: 92-59

1.P: 23-9 2.P: 27-14 (50-23)

3.P: 17-15 (67-38) 4.P: 25-21

SPARTAK MOSKOVA: Mc Carville 12, Karpunina, Petrovic 13, Jekabsone-Zagota 16, Korstin 14, Lawson-Wade 7, Anderson, Pavlova 8, Miller 5, Cherepanova 9, Fowles 8

G.SARAY: Vecerova 12, Yasemen, Nilay 5, Leuchanka 9, Gizem, Yasemin 4,Perkins 11, Young 15, Bahar 3

Haberin Devamı