Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Aslan kendine geldi

Aslan kendine geldi

Peş peşe 2 yenilginin ardından Galatasaray Odebank, EA7 Milano’yu devirdi.

Aslan kendine geldi

Maça etkili bir oyunla başlayan sarı-kırmızılılar üstünlüğünü son ana kadar korumayı başardı ve 4. kez kazandı. Cimbom’da Micov 23 sayıyla yıldızlaşırken ona Schilb (17 sayı), Tyus (14) ve Sinan (13) eşlik etti

G.SARAY Odeabank, Milano maçına oldukça iyi başladı. Dışarıdan doğru şut seçimleriyle hücum eden temsilcimiz savunmada da sertliği elden bırakmayarak Schilb ve Micov’un sayılarıyla skor yükünü üstlendiği karşılaşmanın ilk çeyreğini, yaptığı 5 top kaybına rağmen 21-15 önde kapattı. 2. periyotta da top paylaşımını iyi yapmanın, yüksek yüzdeli isabetlerin ve aynı zamanda Milano’nun 3 sayı çizgisinden 1/9 gibi kötü istatistikle oynamasının etkisiyle, G.Saray oyunun kontrolünü ele geçirmekte zorlanmadı.

HÜCUMDA istediklerini sahaya yansıtıyor olmanın savunmaya yansıttığı pozitif etkiyle artan sertlik Milano cephesinde top kayıpları olarak ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar devreye Sinan’ın şutunu son saniyede tamamlayan Schilb’in basketiyle 11 sayı farkla 43-32’lik avantajla girdi. 3. çeyrek sarı-kırmızılılar adına geçmiş maçlarda zaman zaman görülen kabusların benzeri niteliğindeydi. Hücumda dengesi bozulan temsilcimiz dışarıdan istediği isabetleri bulamayınca pek çok kez izlediğimiz negatif tabloyu bir kez daha sergiledi.

Haberin Devamı

ATEŞİ GÖKSENİN YAKTI

3. çeyrek Raduljica’nın boyalı alanda kurduğu hakimiyet, Hickman’ınsa ilk yarı aksine dışarıdan bulduğu isabetlerle fark bir anda eridi. Potasında 27 sayı gören G.Saray son 10 dakikaya 62-59 başladı. Bu kez Sanders’ın devreye girişiyle zorlu dakikalar yaşayan ev sahibi 3:30 kala Sanders’ın sayılarıyla 70-72 geri düştü.

ANCAK Göksenin’in savunma ve hücumda yaktığı ateşle hem takım hem taraftarın yükselen enerjisi, Tyus’un müthiş bloğuyla birleşince Simon’un 2 3’lüğü de 3. çeyrekteki kötü basketbol zor da olsa telafi edildi. Son hücum savunmasında harikalar yaratan temsilcimiz galibiyetin mimarlarından Micov’un aldığı ribaundla derin nefes aldı. Büyük bölümünü kontrol ettiği mücadelenin 3. çeyreğinde yürekleri ağızlara getiren G.Saray çok kıymetli bir galibiyetin haklı kazananı oldu.

Haberin Devamı