Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan, Itandje’yi getirdi

Aslan, Itandje’yi getirdi

G.Saray, Liverpool’un file bekçisine kulübü, tesisleri ve İstanbul’u tanıttı. Anlaşma sağlanırsa, hemen imza attırılacak

ASLAN bir süredir görüşme halinde olduğu ve Liverpool ile büyük oranda anlaştığı kaleci Itandje konusunda sona yaklaştı.

Teknik direktör Michael Skibbe’nin isteği üzerine kaleyi sağlama almak isteyen sarı-kırmızılılar Liverpool’un Kamerun asıllı Fransız kalecisi Charles Itandje’yi, İstanbul’a getirdi. 26 yaşındaki file bekçisi Florya Metin Oktay tesislerini ve İstanbul’u gezdi, kulüp hakkında bilgiler aldı. İstanbul’u ve kulübü beğendiği ve G.Saray’la ilgili daha önce bilgiler de aldığı öğrenilen Itandje ile anlaşma sağlanması halinde bugün veya yarın sözleşme imzalatılması bekleniyor. Her ne kadar Liverpool kapıyı 4 milyon Euro bonservisle açsa da sarı-kırmızılı yönetimin bu rakamı bir hayli aşağı çektiği ve tek sorunun futbolcunun onayı olduğu ifade ediliyor. Bu arada Skibbe, Orkun’un da kalacağını ifade etse de Konyaspor, Hakan Şükür ile birlikte genç file bekçisini de ısrarla istiyor.

7 KEZ FORMA GİYDİ

7 senelik Lens kariyerinde 170 karşılaşmaya çıkan Itandje’nin en ilginç özelliği ise penaltı atışları sırasında ortaya çıkıyor. Fransız file bekçisi penatı atışları esnasında rakibinin konsantrasyonunu bozmak için değişik bir dans hareketi uyguluyor. 21 yaş altı Fransa milli takımda 25 kez forma giyen Kamerun asıllı oyuncu geçen sene Liverpool’da ne lig ne de Avrupa Kupaları’nda forma şansı bulamadı. 4 kez İngiltere Federasyon Kupasında 3 kez de Lig Kupası maçlarında forma giydi.

Itandje KİMDİR?

İsim: Charles-Hubert Itandje

Doğum Tarihi: 02-11-1982 (26)

Doğum Yeri: Bobigny, Fransa

Boy: 1.93 m Mevki: Kaleci

Genç takım:

1997-2001 Red Star 93

Profesyonel Takım:

2001-2007 RC Lens

2007-2008 Liverpool




DİĞER HABERLER


Yıldız oyuncudan yeni imza

Lincoln yeni takım mı buldu?

Sakın atma Guiza!




Haberin Devamı