Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan’ın kalesi bir türlü kapanmıyor

Aslan’ın kalesi bir türlü kapanmıyor

Sarı-kırmızılı takım, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu döneminde çıktığı 22 resmi karşılaşmanın sadece 4 tanesinde gol yemedi

Aslan’ın kalesi bir türlü kapanmıyor

G.SARAY, Hamza Hocayla kalesini gole kapatamıyor. Şampiyonluk mücadelesinde Başakşehir maçında yaşadığı 2-2’lik beraberlikle ciddi bir yara alan sarı-kırmızılı takım, defansında çok büyük sorunlar yaşıyor. Cesare Prandelli’nin ardından 3 Aralık 2014 günü Eskişehir maçıyla sarı-kırmızılıların teknik patronluğuna gelen Hamza Hamzaoğlu’nun takımı o günden bu yana oynadığı 22 resmi müsabakada 27 gol yedi.

HAMZA hocanın takımı oynadığı 13 Süper Lig maçında 30 gol attı, 14 gol yedi. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise şu ana kadar 8 maça çıkan G.Saray, 28 gol atmasına rağmen aralarında kuvvetsiz takımların (Diyarbakırspor, Balçova Yaşamspor) bulunduğu rakiplerinden 9 gol yedi. Hamza Hoca’nın çıktığı tek Şampiyonlar Ligi maçında da sarı-kırmızılıların Arsenal’e İstanbul’da 4-1 yenildiğini anımsatalım.

G.SARAY bu 22 maçta 3 kaleci kullandı. Muslera 14, Sinan 6, Eray 2 kez kaleyi korudu. Sarı-kırmızılıların başarılı teknik direktörü bu dönemde adeta 3 maç üst üste aynı defans 4’lüsüyle maça başlayamamanın sıkıntısını yaşadı. Hamza Hamzaoğlu, sadece 21 ve 27 Şubat’ta oynayan Sivas ile Erciyes maçlarında kaleci dahil aynı savunma hattıyla (Sabri, Chedjou, Koray, Olcan) çıkabilmiş. G.Saray iki maçı da kazansa dahi toplamda 3 gol gördü kalesinde.

Haberin Devamı

HAMZAOĞLU, lig maçlarında savunma hattında Sabri, Tarık, Semih, Chedjou, Koray, Hakan, Olcan, Telles sekizlisinden yararlanırken maç başına 1.07 gole engel olamamış. Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi’ndeki tek maçı da ekleyince oran 1.22’ye çıkıyor.

Savunma istikrarsız

CHEDJOU’NUN gerek Afrika Kupası’na gitmesi, gerek döndükten sonra yeterli forma ulaşamaması; Semih’in uzun süren sakatlığı, sol bekte Olcan ve Telles’in savunma performanslarının yeterli olmaması, Sabri’nin takım içi sorunlarda adının geçmesi, Koray’ın deneyimsizliği, Hakan’ın ağırlığı, Tarık’ın yetersizliği, sarı-kırmızılıların neredeyse her maç gol yemesinin saha içi faktörleri.

PrandellI 10 maçta 14 gol yedi
G.SARAY, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde sadece deplasmandaki Konya ve Beşiktaş (5-0, 2-0) ve içerideki Rize (2-0) maçlarında gol yemedi. Kupada ise İstanbul’da Manisaspor (4-0) maçında kalesini gole kapattı. Sezon başında 10 maçta takımın başında olan Prandelli 10 haftalık lig kariyerinde G.Saray’la 19 puan topladı; 12 gol atıp, 14 gol yiyen bir takım bıraktı. Hamza hoca ise 13 haftada 3 beraberlik, 1 yenilgi, 9 galibiyetlik bir performans sergiledi; 30 gol atıp, 14 gol yiyen bir takımın teknik patronu şu an! Hamza hoca 13 maçta 30 puan toplarken, takımın kalan 3 puanı ise 11. haftadaki G.Antep maçının Claudio Taffarel’e ait.

Haberin Devamı