Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan derbide Schilb süpürdü

Aslan derbide Schilb süpürdü

Sadece 7 oyuncusu süre alan G.Saray Odebank, F.Bahçe'yi 17 farkla devirdi

Aslan derbide Schilb süpürdü

Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibine parkeyi adeta dar etti. 2. çeyrekle birlikte coşmaya başlayan G.Saray, sarı-lacivertlileri farklı yenerken Blake Schlib 18 sayı, 8 asistle yıldızlaştı

BRADOVIC’Lİ F.Bahçe ile Ergin Atamanlı G.Saray dün sahaya, ligde birbirlerine karşı oynadığı maçlarda evlerinde hiç maç kaybetmemiş şekilde çıktılar. Abdi İpekçi yine müthiş bir atmosferde ağırladı F.Bahçe’yi ve takımını yaklaşık 12 bin kişiyle destekledi.
BU atmosferde başlayan ilk çeyrek dengede sonuçlanırken F.Bahçe’nin ribaundlarda 5/10 üstünlüğü vardı. G.Saray Odeabank bulduğu 16 sayının 14’ünü Schilb ve Micov ile üretirken, F.Bahçe’de Bogdanovic’in tek başına yaptığı 3 top kaybı ile maçın totalindeki 15 top kaybının bir nevi habercisi oldu.
SİNAN GÜLER DİREKSİYONDA
F.BAHÇE’NİN planlarını bozan ve ibreyi sarı-kırmızılıların tarafına çeviren şeylerin en önemlilerinden biri Vesely’nin erken faul problemiyle henüz ikinci çeyreğin ortasına gelmeden kenara gelmesiydi kuşkusuz. Bununla beraber ev sahibi takım pota altında daha etkili olmaya başlayıp, ribaundlarda da üstünlüğü ele geçirince ilk devreyi 39-34 önde kapattı.
SARI-kırmızılılar üçüncü periyoda da etkili başladı. Sazı maçın başından itibaren eline alan Blake Schilb, bu çeyrek de çalmaya devam etti ve hem bulduğu hem de buldurduğu skorlarla etkili oldu. F.Bahçe açısındansa yine top kayıpları ve özellikle hücum ribaundlarındaki pasifliği geri gelmesini engelledi. Bununla birlikte maç boyunca iki guard Sloukas’ın ve Bobby Dixon’un kötü performansı da sarı-lacivertliler için tuz biber niteliğindeydi.
SON periyotta G.Saray taraftarın da rüzgarını arkasına aldı ve bu kez de kaptan Sinan Güler direksiyona geçti. Sarı-kırmızılılar her oyuncusuyla müthiş mücadele etti, savaştı ve bir iç saha maçından daha galibiyetle ayrıldı. Üstelik üstün bir oyunla. F.Bahçe ise Euroleague’deki Strasbourg deplasmanından sonra ikinci bir sıcak deplasman maçından da oynadığı kopuk oyunla mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Haberin Devamı