Gazete Vatan Logo
Süper Lig Arda Turan'dan flaş transfer açıklaması!Sezon sonu...

Arda Turan'dan flaş transfer açıklaması!Sezon sonu...

Arda Turan "Ortak kararımı eşim, kardeşim ailem ile aldım. 3 sene daha oynayacağım. Gönlüm neyden yana olduğunu söylemiştim. Sezon sonu bonservisi elinde olan bir oyuncu olarak avantajım olacak. Sözleşmem bitiyor. Ailemle ile oturup karar vereceğim" dedi.

Arda Turan'dan flaş transfer açıklaması!Sezon sonu...

Yıldız futbolcu Arda Turan, Skorer Instagram hesabının canlı yayınında soruları yanıtladı. Koronavirüs sürecinde çalışmalarından bahseden Arda, şampiyonluk için favorilerini söyledi. Öte yandan sezon sonu transferinde vereceği kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Karantina sürecinde eski bilgileri güncellemeye başladık. Evde spor yapmaya çalışıyorum. Önce sabır ve motivasyon lazım. Bu sıralar yardım işlerine konsantre olmaya çalıştık. Beni kırmayan dostlarıma teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlar için her şeye değer. Olabildiğince hareketli olmaya çalışıyorum.

"Süper Lig'in durması oyuncuları çok geri itti"

"Koronavirüs öncesi takımlar ritim yakalamıştı. Son virajları iyi oynayan, lige iyi başlayan takımlar vardı. Burada ne olacağı belli olmaz. Süper Lig'in durması oyuncuları çok geri itti. Bunu zaman gösterir. Bu konuda karar alınacaksa bu oyunun baş aktörlerine danışmak gerekir. Teknik heyete, futbolculara. Bir yöneticinin uzaktan alacağı karar ile sahada mücadelede eden insanın düşüncesi ile denk düşmeyecektir. Önce iyileşmek, önce sağlık için adım atmak lazım. Gerekiyorsa hiç oynanmasın."

Haberin Devamı

"Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana"

"Seyircili oynanacağı zaman Galatasaray ile Trabzonspor'un çok büyük avantajı ortaya çıkıyor. Başakeşehir arkasında Sivasspor geliyor. Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana. İyi atmosferler olmayacak koronavirüsten sonra üzgünüm. Favoriler gözümde değişmedi. Aslantepe'de seyirci ile oynamak ile seyircisiz oynamak arasında fark var. Galatasaray 1-0 önde başlıyordu."

"Sezon sonu sözleşmem elimde olacak"

"Ortak kararımı eşim, kardeşim ailem ile aldım. 3 sene daha oynayacağım. Gönlüm neyden yana olduğunu söylemiştim. Sezon sonu bonservisi elinde olan bir oyuncu olarak avantajım olacak. Biliyorsunuz sözleşmem bitiyor. Ailemle ile oturup karar vereceğim." Barcelona'da az oynatılmasıyla ilgili "O patron ben çalışan oluyorum" dedi.

"Galatasaray istemediği için..."

Başakşehir'e geldiğin için pişman mısın sorusuna Arda, "Türkiye'de Galatasaray'dan başka seçeneğim yoktu. Galatasaray istemediği için Başakşehir teklifi öne çıktı. Proje getirdiler, hayal verdiler. Asıl amaçları Nisan, Mart ayında Avrupa maçı izletmekti bizlere. Bu organizasyona zaman zaman katkı verdiğimi düşünüyorum. Bu organizasyona katıldığım için çok mutluyum. Pişmanlığım yok. Hayat, bence böyle kararlar için pişman duyulacak bir şey değil. Emre Belözoğlu, Abdullah Avcı, Orhan Ak, Göksel Gümüşdağ faktörü bu seçimde önemliydi. Bu proje uzun yıllar içinde meyvesini verecektir."

Haberin Devamı

"Emre Belözoğlu'na rakip olduğumda..."

"Saha içinde kazanmak için oynuyoruz. Çok iyi aile babası. Emre Belözoğlu'na rakip olduğumda sinirlendiğim anlar olmuştur. Türk futbol tarihinin en önemli futbolcularından. Ettiği mücadele, 40 yaşına kadar oynaması büyük saygı uyandırıyor."

"Barcelona seni istediği zaman..."

"Atletico'dan Barcelona'ya gitmeseydim diyebiliyor musun?" sorusuna yıldız isim, "Barcelona seni istediği zaman buna hayır demek çok zor. Bence iyi ki gitmişim. Çok güzel günler yaşadım. Maçın adamı olduğum final maçı var. A.Madrid'de ise yapacağımız her şeyi yapmıştık. Kazanmıştık her şeyi. Son saniyede Şampiyonlar Ligi kupası gitti. Barcelona başka bir hikaye için başlangıç oldu. Ben bu oyunu seviyorum. Barcelona'da da oynasam sokakta da oynasam kazanmak için oynuyorum. Bu oyunun doğasını seviyorum." dedi.

Haberin Devamı

"Ücretler çok yüksek olsa da altyapıya dönmek lazım. Bu zaman ve sabır isteyen bir projedir. Biraz zamana ihtiyaç var. Güzel olan şeylerin fiyatı önemli değildir. Futbolun güzel tarafına bakmak lazım. Bir fotoğraf var Milan'ın baraj kadrosu. Kaka, Pirlo, Seedorf düşünebiliyor musunuz? Futbolun güzelliğine bakmak lazım.

Süper Lig'de en beğendiği 4 mevkiden futbolcular için; "Kaleci Muslera, defans Da Costa, orta saha Sosa (Takım arkadaşım torpil yapıyorum) Forvet için Burak Yılmaz ve Falcao'yu seçiyorum. Falcao ve Burak Yılmaz beni oynarken çok rahatlatan golcülerdi." yanıtını verdi.

"Emre Belözoğlu, Burak ve Selçuk"

Issız adada hangi 3 Süper Lig futbolcusunu alırsın? sorusuna Arda Turan, "Kesin Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu'nu alırsam belki huzurumuzu bozar (Gülerek), son olarak Falcao'yu alabilirim" cevabını verdi. Sonra kararını değiştiren Arda, "Selçuk'u unuttuk. Falcao'yu çıkartıp onu alırdım" dedi."Karantina'da olmak isteyeceğim eski 3 futbolcu Maradona, Cruyff, Brezilyalı Ronaldo"

Haberin Devamı