Gazete Vatan Logo
Futbol ''Alo Arda, Ben Hiddink''

''Alo Arda, Ben Hiddink''

Hiddink, zaman zaman oyuncuları arayarak performanslarıyla ilgili bilgi edinecek

Yardımcısı Oğuz Çetin’den milli takımdaki futbolcuların telefon numaralarını alan Hiddink, zaman zaman oyuncuları arayarak performanslarıyla ilgili bilgi edinecek.

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne gitirilen Guus Hiddink kolları sıvadı. Önceki gün Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Amsterdam’da bir araya gelen Hollandalı çalıştırıcı, cuma günü Rusya Federasyonu Başkanı Sergei Fursenko ile yapacağı görüşmeden sonra yol haritasını çizecek.

Hiddink 15 Temmuz’a kadar süren sözleşmesini fesih edemese bile, gayri resmi olarak A Milli Takım’daki görevine başlayacak. Yardımcısı Oğuz Çetin’den milli takım kadrosunda yer alan ve olma olasılığı bulunan tüm futbolcuların telefon numaralarını isteyen Hiddink’in, “Türkiye’ye geldiğimde hepsiyle ayrı ayrı konuşacağım. Ancak zaman zaman da buradan telefonla arayarak durumlarını bizzat kendilerinden öğreneceğim” dediği ifade edildi.


Lig TV kuruldu

Hiddink’in, Amsterdam’daki evine Digiturk kurulduğu ve Türkiye’de olmadığı zamanlarda Süper Lig maçlarını Lig TV’den izleyeceği kaydedildi. Oğuz Çetin’den futbolcuların performansları ve takımlarla ilgili bilgiler de alan Hollandalı teknik adamın bundan önceki maçlarla ilgili CD’leri de istediği bildirildi.

Ya Cim Bom ya Kartal

Hollandalı çalıştırıcının çok büyük aksilik yaşanmazsa pazar günü Türkiye’ye gelerek Galatasaray-Ankaragücü maçında Ali Sami Yen Stadı’nda bulunacağı veya pazartesi günü Denizli’ye giderek Denizlispor-Beşiktaş karşılaşmasını izleyeceği öğrenildi. Programda bir aksaklık yaşanmaz ise Hiddink salı günü İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyecek ve ilk kez Türk futbol kamuoyunun önüne çıkacak.

ABD’ye gidecek

Hiddink, A Mili Takımı’nın ABD’de katılacağı turnuvada ay-yıldızlı ekibin başında olacak. 19 Mayıs’ta başlayacak turnuvada yer alacak olan Hollandalı teknik adam, Fildişi Sahilleri’nin başına geçme olasılığı gerçekleştiği takdirde, turnuvadan sonra bu ülkeye gidecek. A Milliler’in teknik patronu, Süper Lig bitene kadar Türkiye’ye gelmeye ve maçları izlemeye devam edecek.

Haberin Devamı