Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Adam gibi şampiyon

Adam gibi şampiyon

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda zafer Büyük Britanyalı sporcunun oldu:

Adam gibi şampiyon

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 121 kilometrelik 8. ve son etabı olan İstanbul-İstanbul yarışı dün 20 takımdan 137 sporcunun katılımıyla sona erdi. Basın İlan Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın damalı bayrağı sallayarak sembolik startını verdiği son etabı Omega Pharma-Quick Step takımından Mark Cavendish 2 saat 35 dakikalık derecesiyle kazanırken Orica GreenEDGE takımından Büyük Britanyalı Adam Yates ise 30 saat 26 dakika 22 saniyeyle Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun şampiyonu oldu.

TURUN şampiyonu Yates, “Burada birinci olmak gerçekten zor. Yarış bitene kadar hiçbir şey garanti olmadığı için son kilometrelere kadar stres yaşadım” derken İstanbul etabıyla beraber tam 4 yarış kazanan Cavendish ise, “Takımım beni finişe getirene kadar inanılmaz çalıştı. Onlarla ne kadar övünsem azdır. Evet, kendimi bu turda test ettim. Kesinlikle geri döndüğümü söyleyebilirim. Muhteşem bir hazırlanma yarışıydı. Daha hızlı olacağım” şeklinde konuştu.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da, “Ülkemizin tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Türkiye’nin bir çok farklı güzellikleri 150’den farklı ülkeye günde 2-3 saat yayınlarla taşındı. Aldığımız geri dönüşümler de çok olumlu. Bütün katılımcıların memnun ve mesut oldukları bir etkinlik oldu. Mark Cavendish hakkında seneye tekrar geleceğini ve kış aylarında tatilini de Türkiye’de geçireceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu sorunsuz geçen bisiklet turu nedeniyle organizatörlere teşekkür ederek, “Çok iyi organizasyon oldu. Tur, ülke tanıtımı açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

FEDERASYON Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “50. Yıla yakıştı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı