Gazete Vatan Logo
Şampiy10 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan belli oldu. İsmail Balaban'ı finalde geçmeyi başaran Yusuf Can Zeybek, başpehlivan unvanını kazandı. Yusuf Can Zeybek, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

Edirne’de 6 Temmuz Cuma günü küçük boy kategorilerindeki pehlivanların güreşleriyle başlayan ve 9 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli boy kategorilerindeki 2 bin 141 pehlivanın kıran kırana gerçekleştirdiği müsabakalarda son gün heyecanı yaşandı. Bugün çeyrek finalde ardından da yarı finalde rakiplerini yenen başpehlivan kategorisinde güreşen İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek başpehlivanlık final müsabakasında güreşti. Heyecanın doruğa ulaştığı müsabakada İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivanlığı kazandı.

Yusuf Can Zeybek, "Buraya inanarak geldim. Bu kemeri alacağım dedim. Allah'a binlerce şükürler olsun bu duyguyu bana yaşattı." ifadelerini kullandı.

Başpehlivanların kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından verildi. Bakan Aşkın Bak, başpehlivan Yusuf Can Zeybek’e altın kemerini taktı. Başpehlivan Yusuf Can Zeybek törende altın kemerini kuşandı. Ayrıca, başpehlivan Zeybek'e 1 milyon TL para ödülü verildi.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de bu yıl 662. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi İsmail Balaban’ı finalde yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban’ı yenerek altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek kutluyorum. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm güreşçilerimize tarihi mirasımızın yaşatılmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşımanın gururunu gelecek yıllarda da yaşamayı diliyorum.”
(TK-S)

Haberin Devamı