Gazete Vatan Logo
Futbol ‘4 maçta 12 puan alırız’

‘4 maçta 12 puan alırız’

Kritik bir viraja giren A Milliler kalan 4 maç için iddialı konuştular

GÜNEY Afrika’da gelecek yıl yapılacak 2010 Dünya Kupası’na katılmak için elemelerde kritik bir viraja giren A Milliler kalan 4 maç için iddialı konuştular. Arda, Semih ve Nihat basın toplantısında ‘4’te 4 yaparız’ iddiasında bulundu. İlk olarak sözü alan golcü Nihat Kahveci şöyle konuştu:

“ÇOK umutluyuz. Önemli olan ülke olarak birleşmek ve Dünya Kupası’na gideceğimize inanmak. Bu takım hep yapılamaz denileni yaptı. Amaç 4 maçı da kazanmak. Çok kaliteli bir kadroyuz. En az İspanya kadar iyi bir takımız.”

‘İSPANYA KADAR İYİYİZ’

ARDA ise “Bosna maçı öncesi alacağımız 3 puan bizim için çok önemli. Hedefimiz kalan 4 maçı kazanmak. EURO 2008’de yaptıklarımızdan sonra herkes Dünya Kupası’na katılmamızı bekliyor. Avrupa Şampiyonası’na gitmeden önce de böyleydi. Bir umutsuzluk vardı ama büyük başarıyla döndük. Türkiye, en az İspanya kadar iyi takım.”

CEZASI nedeniyle Estonya maçında oynayamayacak Semih ise “Herkesi milli takımı desteklemeye davet ediyorum. Estonya’yı yenip Bosna’ya gideceğiz. Orada da kazanarak dezavantajımızı kapatacağız” dedi. Milli takım, dün çift idmanda hazırlıklarını sürdürdü

Fatih Terim’den oruç ve kulüp konuşma yasağı

ESTONYA ve Bosna maçları öncesinde teknik direktör Fatih Terim milli kadroya yasaklar koydu. Terim, Dünya Kupası’na katılma açısından çok önemli maçlar olduğunun ısrarla üstüne basarken kampta oruç tutmayı kesinlikle yasakladı.

BUNUN bir vatani görev olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı oruç dışında futbolcularının kampta kendi kulüpleriyle ilgili konuşmalarına da sınırlama getirdi.

Ayın oyuncusu Mevlüt aday kadrodan çıkartıldı

FRANSA’DA ‘ayın futbolcusu’ seçilen Mevlüt Erdinç sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı. PSG’nin Lille’i 3-0 yendiği maçta omzu üzerine düşen milli yıldızın omzunun çıktığı ancak dün milli takım kampında anlaşıldı. Kadronun en formda oyuncusu olarak dikkat çeken 22 yaşındaki golcü Kayseri’de dün çekilen MR’ın ardından aday kadrodan çıkartıldı. Mevlüt PSG’deki ilk 4 maçında 2 gol attı.

Terim’den kaptanlara ’ciddiye alın’ uyarısı

ESTONYA maçı hazırlıklarına başlayan A Milliler’de teknik direktör Fatih Terim’den takım kaptanlarına uyarı. İdman sırasında Nihat, Emre ve Tuncay’la görüşen tecrübeli teknik adam “Artık konstantre olup, havaya girmemiz lazım. Takım arkadaşlarınızı bu konuda yönlendirin. Bu maçı çok ciddiye almalıyız. Aynı şekilde Bosna maçını da. Siz ne kadar ciddiye aldığınızı gösterirseniz diğer arkadaşlarınız da sizin peşinizden gelir” diyerek kaptanlardan arkadaşlarını motive etmelerini istedi.

Haberin Devamı