Gazete Vatan Logo
Galatasaray 3 devden biri Aslan olacak

3 devden biri Aslan olacak

G.Saray Liv Hospital, Bonsu'dan boşalan pivot mevkisi için Schortsanitis, Javtokas ve Maric'in peşinde

3 devden biri Aslan olacak

BEKO Basketbol Ligi final serisinin son maçına çıkmayarak tarihi bir karar imza atan G.Saray Liv Hospital, transferde büyük oynuyor. Pops Mensah Bonsu, Jamont Gordon, Erwin Dudley, Nathan Jawai, Henry Domercant, Malik Hairston ve Milan Macvan'la yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, takıma takviye konusunda ilk hamlesini pivot mevkisi için yapacak.

ASLAN'IN bu mevki için hazırladığı listede 3 isim var. Maccabi Electra ile Euroleague şampiyonluğu yaşayan 'Baby Shaq' lakaplı Sofoklis Schortsanitis listenin 1 numarası. Ancak Cimbom'un bu transferde elini bağlayan en büyük sıkıntı İsrail ekibinin 31 yaşındaki ve 159 kilo ağırlığındaki Yunan basketbolcunun kontratını bozmak istememesi.

GÜNDEMDE olan bir diğer isim ise Zalgiris Kaunas'ın Litvanyalı yıldızı Robretas Javtokas... Geçen sezon Kaunas'ın oynadığı maçların neredeyse tamamına ilk 5'te başlayan 34 yaşındaki yıldız özellikle İstanbul'da G.Saray'a karşı gösterdiği müthiş performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

SARI-kırmızılıların takımda görmek istedikleri bir diğer uzun ise Rus temsilcisi Lokomotiv Kuban'ın Avustralyalı uzunu Aleks Maric. Geçen yıl da Aslan'ın gündemini bir hayli süre meşgul eden 30 yaşındaki yıldız geride kalan sezon da Euroleague'de 6.1 sayı, 3.6 ribaunt, 1 asist ortalamaları üretti.

Haberin Devamı

BU 3 oyuncuyla da dirsek temasında olan Cimbom'un yıldız oyunculardan biriyle en yakın zamanda sözleşme imzalaması bekleniyor.