Gazete Vatan Logo
Şampiy10 2030 Dünya Kupası nerede? 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için hangi ülkeler başvuru yaptı?

2030 Dünya Kupası nerede? 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için hangi ülkeler başvuru yaptı?

2022 FIFA Dünya Kupası başlarken görkemli organizasyonda gözler Katar’da olmaya devam ediyor. 32 ülkenin kupayı almak için mücadele verdiği Dünya Kupası pek çok özel ana sahip olmayı da sürdürüyor. Katar’daki turnuvanın kuşkusuz en şaşırtan anlarından biri de Arjantin’in Suudi Arabistan’a mağlup olduğu maç oldu. Büyük turnuvanın ilk maçları tamamlanırken 2030 Dünya Kupası ile ilgili de ilginç bir iddia ortaya atıldı. Suudi Arabistan'ın Yunanistan ve Mısır ile 2030 Dünya Kupası için ortaklık kurmaya çok istekli olduğu kulislerde konuşuluyor. Peki, 2030 Dünya Kupası nerede? 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için hangi ülkeler başvuru yaptı? 2030 Dünya Kupası Suudi Arabistan’da mı oynanacak? İşte detaylar…

2030 Dünya Kupası nerede? 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için hangi ülkeler başvuru yaptı?

2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı devam ediyor. Gerek turnuva öncesi yapılan hazırlıklar, gerekse turnuvada ortaya çıkan detaylar dikkati çekerken, ilk maçlarda da yaşanan özel anlar da 2022 Dünya Kupası’na damga vurdu. Grupların ilk maçlarında en özel karşılaşma ise Arjantin’in Suudi Arabistan’a mağlup olduğu maç oldu.

Maç sonrasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesinin milli takımının 2022 FIFA Dünya Kupası şampiyonluk adaylarından Arjantin’i 2-1 mağlup etmesi üzerine ülkede resmi tatil ilan etmiş, Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal da Twitter hesabından milli takımın galibiyetini ‘olağanüstü bir performans ve tarihi bir zafer’ olarak nitelemişti. Arap ülkelerinden siyasi liderler Suudi Arabistan milli takımının galibiyeti sebebiyle tebrik mesajları yayımlamış, Mısır, Kuveyt ve Gazze Şeridi’nde de maçın ardından sokaklarda kutlamalar yapılmıştı.

Bu maçın ardından ilgin bir iddia ortaya atıldı. 2030 Dünya Kupası için . Suudi Arabistan'ın Yunanistan ve Mısır ile ortaklık kuracağı iddiası kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

2030 DÜNYA KUPASI NEREDE?

2030’da yani 8 yıl sonra gerçekleşecek olan turnuvaya kimin ev sahipliği yapacağı kesin bir şekilde 2024 yılında yapılacak olan FIFA Kongresi'nde belli olacak.

2030 DÜNYA KUPASI EV SAHİPLİĞİ İÇİN HANGİ ÜLKELER BAŞVURU YAPTI?

Suudi Arabistan, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için oldukça istekli olduğu konuşuluyor. 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği için şu ana kadar iki ortaklık başvuru yaptı. Bunlardan ilki İspanya ve Portekiz ortaklığı, ikincisi ise Arjantin, Şili, Uruguay ve Paraguay ortaklığı.

Özellikle İspanya ve Portekiz 2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma teklifine Ukrayna’yı dahil edeceği hala konuşuluyor. Ukrayna'nın 2030 yılında bir gruba ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.