Gazete Vatan Logo
Futbol '2 kere tarih yazdık!'

'2 kere tarih yazdık!'

Dünya Şampiyonu voleybolcularımız Çağla ve Şeyma zaferin öyküsünü VATAN’a anlattı:

'2 kere tarih yazdık!'

Çağla: “Hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonluğu yaşayan ilk ekip olduk.” Şeyma: “Bu jenerasyon daha çok kupa kazanacak.”

Arkadaşımız Murat Yücekök, Çağla Akın ve Şeyma Ercan’la keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

HEM Avrupa hem de Dünya Şampiyonu olan Yıldız Kız Milli Takımı oyuncularından Çağla Akın ve Şeyma Ercan duygularını VATAN için dile getirdi. Ay-yıldızlıları bir masetro gibi yönen pasör Çağla,“2’de 2 yaptık ve böylelikle iki kere tarih yazdık. Türkiye’de daha önce takım sporlarında Avrupa ve Dünya şampiyonluğu yaşayan bir ekip yoktu. Biz biliyorduk Dünya Şampiyonu olacağımızı. Çin’e karşı grup maçında kaybettiğimiz için üzerimizde baskı vardı. Çok çalıştık, onları yenerek kupa almak çok güzeldi. Şimdiki hedefemiz nisan ayındaki Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ni geçip şampiyon olmak” şeklinde konuştu.

ŞEYMA Ercan ise, “Takımımla gurur duyuyorum. İyi ki bu ekipte yer alıyorum. İnanıyorum ki bu jenerasyonla daha nice şampiyonluklar yaşayacağız. Gruplarda Çin’i biraz gözümüzde büyütmüştük. Ancak finalde taraftar, inancımız ve kupaya olan isteğimiz bunun önüne geçti. Finalde yendiğimiz Çin dünya voleybolunda ekol olmuş bir ülke. Onları mağlup ederek kupaya uzanmamız bizi daha çok mutlu etti” dedi.

Genç Periler’e altın yağıyor

YILDIZ Kız Milli Takımı’na altın yağıyor. Spor Bakanlığı ve Başbakanlık’tan toplam 50’şer Cumhuriyet altını alacak olan millilere, Voleybol Federasyonu’nun da 50’şer altın vereceği öğrenildi. Ayrıca ana sponsorlardan Vakıfbank da Ay-yıldızlılara birer tam altın hediye etti.

Haberin Devamı