Gazete Vatan Logo
Futbol 10 kişiyle bile F.Bahçe

10 kişiyle bile F.Bahçe

Selçuk’un atılmasıyla 76 dakika eksik oynayan Kanarya, geleneği yine bozmadı.. F.Bahçe’yi 810 gündür yenemeyen G.Saray, kaderine razı oldu

10 kişiyle bile F.Bahçe

Santos’un 30’da tavana çaktığı top Gurbet Derbisi’nin tek golü oldu.. Arda’nın 2 topu direğe takıldı, G.Saray’ın bir penaltısı güme gitti SPOR Toto Dostluk Kupası’nda, Almanya’da karşılaşan G.Saray ve F.Bahçe adı dostluk maçında derbi geleneğini bozmadı! F.Bahçe, hazırlık maçlarındaki kötü futbolu G.Saray’ı 10 kişiyle devirip unutturdu: 1-0.



Adı dostluk da olsa, her iki takım da eksikler de bulunsa, amaç kazanmak ve zorlu maraton öncesi moral bulmaktı. İstanbul’daki derbilerde görmeye alıştığımız hatta bize doğal gelen sahaya yağan yabancı maddeler maalesef Almanya’da da eksik olmadı. Demek ki Alex doğru söylemiş ‘İki takım arasında dostluk maçı olmaz!’

DERB‹ o kadar “ateşli” başladı ki sanki ucunda şampiyonluk var. 3. dakikada Arda’nın serbest vuruşunu Volkan ve üst direk birlikte önledi. Dakikalar 14’ü gösterdiğinde çıkan 3 sarı kart ve 1 kırmızı kartla Alman hakem Kinhofer taviz vermeyeceğini gösterdi. Zannedersem maçtan önce “Aman dikkat” uyarısı almış!

SELÇUK gördüğü sarı kartın ardından hakeme çelme takarak F.Bahçe’yi henüz 14. dakikada 10 kişi bıraktı. Hemen akabinde Arda sağ kanattan ortaladı. Mehmet, müsait pozisyonda topu kale yerine tribünlere şutladı. 1 kişi eksik F.Bahçe’ye karşı G.Saray’da sadece Arda ayakta kalırken, sarı-lacivertliler daha da hırslandı. Özellikle Stoch’un defans arkas›na deparları G.Saray defansını zorlarken 30’da sürpriz gol geldi. Cristian, Mustafa Sarp’› çalımlayıp kaçan Santos’un önüne bıraktı. Santos topla buluştuğunda önce dengesini kaybetti, sonra ayağa kalkarak çaprazdan topu tavana astı. Kaleci Ufuk kapattığı köşeden golü yedi: 1-0.



BU GOL KAÇMAZ!

37. dakikada İlhan’ın Serdar Özkan’a yaptığı penaltıyı hakem ‘pas’ geçti. İkinci yarıda G.Saray kanat organizasyonlarına daha fazla önem verdi. 60’ta Hakan’ın ortasını Volkan çift yumrukla uzaklaştırdı. 6 pasın içindeki Mehmet önüne düşen topu “acemi” davranıp yumuşak bir vuruşla tekrar Volkan’a teslim etti. 69’da sahada G.Saray adına en istekli isim olan Arda’nın frikiği üst direkte patladı. Oyuncu değişiklikleriyle Rijkaard en azından beraberliği kurtarmayı denerken, Kocaman ise geriye yaslanıp skoru korudu..

F.BAHÇE’NİN bu defansif çabasına rağmen G.Saray, 90. dakikada maçı az kalsın beraberliğe getiriyordu. Sabri’nin ortasına, Arda 6 pasın içinde beyniyle vurup topu bombofl kale yerine üstten auta gönderdi..

DEĞİNMEDEN geçemeyeceğim; Türkiye’de zorluk derecesi bu denli yüksek bir maçta 7 kart çıkarmak ve sahaya atılan meşaleler sonrası hemen soyunma odasına gitmek yürek ister. İşte Alman hakem triosu bunu yaptı.



Polat Yıldırım yan yana


F.BAHÇE ve G.Saraylı futbolcular sahada zaman zaman gergin anlar yaşarken iki takımın başkanları tribünde düşman çatlattı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı locasına davet ettiği G.Saray Başkanı Adnan Polat ile izledi. Hatta Yıldırım’ın maç bitiminde Polat’a İstanbul’a aynı uçakta dönmeyi teklif ettiği de öğrenildi.

Haberin Devamı