Gazete Vatan Logo
Futbol '1 milyar kişiye ulaşacağız'

'1 milyar kişiye ulaşacağız'

“Tüm dünyada 90 saatin üzerinde yapılacak yayınlar, ülkemizin tarihi turistik noktaları ve doğal güzelliklerini, 330 milyon eve ve 1 milyardan fazla insana ulaştıracak.”

'1 milyar kişiye ulaşacağız'

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl, 21-28 Nisan tarihlerinde 49’uncusu düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı dün Çırağan Sarayı’nda yapıldı. 1.204 kilometrelik tura, Alanya, Antalya, Elmalı, Göcek, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, İzmir ve İstanbul’un ev sahipliği yapacağını ve 25 takımdan 200 bisikletçinin pedal çevirecegini ifade eden Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu şunları söyledi:

“Tur, bisiklet konusunda Türkiye’de önemli bir farkındalık oluşturdu. Tüm dünyada 90 saatin üzerinde yapılacak yayınlar, ülkemizin tarihi turistik noktaları ve doğal güzelliklerini, 330 milyon eve ve 1 milyardan fazla insana ulaştıracak.

‘50.’Sİ SES GETİRECEK’

Gelecek yıl turun 50.’sini yapacak olmanın heyecanını taşıyoruz. 49’uncusu çok iyi olacak ama 50.’si dünyada ses getirecek bir tur düzenlemeyi arzuluyoruz. İnşallah gelecek sene yarım dalyayı bütün dünyada ses getiren bir tur olarak hep beraber yapacağız.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ‘Kraliçe etabı’ olarak bilinen Elmalı parkurundaki Saksağanbeli Tırmanışı, bu yıl eski milli bisikletçi Rıfat Çalışkan adına geçileceği bildirildi.

Haberin Devamı