Gazete Vatan Logo

Beyaz Peynir Kaç Kalori? Beyaz Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Beyaz peynir kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden biridir ve bir ince dilimi 93 kaloriye denk gelir. Az yağlı beyaz peynirin bir diliminde ise 46 kalori bulunmaktadır. 

Beyaz Peynir Kaç Kalori? Beyaz Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Beyaz Peynir Kaç Kalori?

Peynir dendiğinde genellikle herkesin aklına kahvaltılarda sık sık tüketilen beyaz peynir gelir. Beyaz peynir A, B2, B12, potasyum, sodyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Ayrıca protein, çinko ve fosfor içeriği bakımından da ön plana çıkan beyaz peynir sağlıklı bir besin olarak karşımıza çıkar. Kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim beyaz peynir 30 grama denk gelir ve toplamda 93 kaloridir.

30 gram bir dilimlik beyaz peynirde 4,83 gram protein, 30,9 gram potasyum ve 384,3 mg sodyum bulunur. Yağ oranı ise 7 gramdır ve bu nedenle diyet yapan kişilere genellikle yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir tüketmeleri önerilir. 1 orta porsiyon beyaz peynir 150gramdır ve bu da 464 kalori olur.

Beyaz Peynir Besin Değerleri ve Kalorisi

Beyaz peynirin 1 orta diliminde 93 kalori, 1 orta porsiyonunda ise 464 kalori bulunur. 100 gram beyaz peynir ise toplamda 309 kaloriye denk gelir. Kibrit kutusu büyüklüğünde 30 grama denk gelen beyaz peynirde 2,46 gram karbonhidrat, 4,83 gram protein ve 7,07 gram yağ içeriği vardır.

Haberin Devamı

Beyaz peynir yağlı olduğundan kilo verme sürecinde olan kişilere genelde az yağlı ya da yarım yağlı beyaz peynir tüketmeleri önerilmektedir. Az yağlı beyaz peynirin bir diliminde 28 kalori, bir orta diliminde se 46 kalori vardır.

Kaşar Peynir Kaç Kalori?

Beyaz peynirden sonra en çok tercih edilen peynir çeşitlerinden biri de kaşar peynirdir. Kaşar peynirin bir dilimi 20 gramdır ve içinde 5,32 gram yağ, 5,4 gram da protein bulunur. Kalorisi ve yağ içeriği bakımından yüksek olan kaşar peynir diyette olanlara genelde önerilmez.

Lor Peyniri Kaç Kalori?

Evlerde de rahatlıkla yapılabilen lor peyniri börek, poğaça ya da omlet gibi tariflerde sıklıkla kullanılır. Yağ ve kalori bakımından düşük olan lor peyniri diyette en çok tercih edilen peynirlerdendir. 1 orta porsiyon lor peyniri 30 gramdır ve 61 kaloriye denk gelir. 100 gram lor peynirinde ise toplam 200 kalori bulunmaktadır.