Gazete Vatan Logo
Magazin Türk oyuncular Cannes’da

Türk oyuncular Cannes’da

Hatice Aslan ve Saadet Işıl Atasoy’un başrolde yer aldığı film Cannes Film Festivali’nde

Hatice Aslan ve Saadet Işıl Atasoy’un başrolde yer aldığı, Bulgar yönetmen Kamen Kalev’in çektiği “Eastern Plays” filmi Cannes Film Festivali’nde gösterildi. Oyuncular kırmızı halıda poz verdi

Daha önce Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun” filmi için Cannes Film Festivali’ne katılan Hatice Aslan bu kez de Bulgar yapımı “Eastern Plays” için kırmızı halıda yürüdü. Cannes Film Festivali’nde, “Yönetmenlerin 15 Günü” kategorisinde yarışan filminin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Aslan, “Nuri Bilge Ceylan ile ’En İyi Yönetmen’ ödülünü alarak elimiz dolu dönmüştük, inşallah yine öyle olur” dedi. Filmde Hatice Aslan’ın yanı sıra Saadet Işıl Atasoy, Kerem Atabeyoğlu da başrolde yer alıyor. Christo Christov, Ovanes Torosian, Nikolina Yancheva yine filmde rol alan oyuncular arasında. Bulgar yönetmen Kamen Kalev ile kırmızı halıda poz veren Türk oyunculara yabancı basın da büyük ilgi gösterdi. Film, bir Türk ailesinin Bulgaristan üzerinden Almanya’ya göçü sırasında yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Cannes’da ’Issız Adam’ fırtınası

Türkiye’de büyük ilgi toplayan Çağan Irmak imzalı “Issız Adam” filmi, özellikle Akdeniz ülkelerinden gelen dağıtım şirketlerinden yoğun talep aldı. “Issız Adam”ın tanıtımını üstlenen Zeyno Film yöneticileri, özellikle İtalya, İspanya ve Mısır’dan büyük talep geldiğini belirtti.

Haberin Devamı