Gazete Vatan Logo
Magazin ‘TRT’ye kendini çok iyi pazarladı’

‘TRT’ye kendini çok iyi pazarladı’

Tarkan'ın 6 şarkı için 750 bin dolar artı KDV ödemesine sanatçılardan farklı tepkiler sürüyor

TRT kar edemezse yetim hakkı yenmiş olur

Ahmet ÖZHAN: TRT, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı ile finanse ediliyor. Yetimlerin hakkını bu şekilde israf edeceğini düşünmek bile istemiyorum. 35 yıldır TRT ekranlarına çıkarım ama bugüne kadar hiç para almadım. Ama TRT, o gece Tarkan’ın programının şarkı aralarında 2 milyon dolar kazanacaksa bu ticarettir yapılabilir.

Bu olay kimsede ilke kalmadığına işarettir

ÇELİK: Bu olay Türkiye’de yaşayan kimsede ilke kalmadığının en büyük işaretidir, Çünkü bu parayı özel televizyon kanalları vermiş olsaydı, kimsenin buna söyleyecek bir lafı kalmazdı. Anca bu paranın Tarkan’a verilmesi önemli değil. Bu paranın verilmesi ve tüm vatandaşların ödediği vergilerle faaliyetini sürdüren TRT’nin maaşları ödemekte zorluk çektiği dönemde yapılması önemli. Bu bir ilke işidir.

Tarkan’ın pazarlama taktiği iyi çalışıyor

Metin AROLAT: Bu Tarkan’ın pazarlama sistemidir. İnşallah da verilen paraların karşılığını alırız. Tarkan denildiği zaman beklenti çok yüksek oluyor. Dünyada insanlar katıldıkları programlardan büyük paralar kazanıyor. Türkiye’de olduğu zaman şaşırmamak lazım. Paranın miktarına bakmıyorum. Tarkan’ın kazandığı paraların hakkı olduğunu düşünüyorum. Miktarının astronomik olmasına şaşırmadım değil. Tarkan’a bu kadar büyük para verildiği zaman diğer sanatçıların ne yerine konulduğunu merak ediyorum.

Menajer Uygar Ataç: Tarkan Sibel Can ile düet yapacak

Tarkan’ın menajeri Uygar Ataç, ünlü sanatçının 24 Aralık’ta piyasaya çıkartmayı planladığı yeni albümünden altı şarkısını söyleyeceği programda Sibel Can’la sürpriz bir parçaya düet yapacağını açıkladı. Uygar Ataç, “Biz HİTT Prodüksiyon olarak TRT’de yılbaşı gecesi yayınlanacak programı yapacağız. Bu program için yapılan sözleşmenin miktarını bizim açıklamamız doğru olmaz. Bunu TRT yönetiminden öğrenebilirsiniz. Bu programda Tarkan’dan başka Sibel Can, Candan Erçetin, Ferhat Göçer, Aşkın Nur Yengi, Funda Arar ve Kıraç ile birlikte Dolapdere Big Bang topluluğu katılacak” dedi.

Tarkan’ın albüm satış rakamları


Yine Sensiz 1993 700.000

Aacaipsin 1994 2.750.000

Ölürüm Sana 1997 3.000.000

Kuzu kuzu (single) 2001 -

Karma 2001 1.500.000

Dudu 2003 1.000.000

Come Closer 2006 50.000

Bounce 2006 280.000

Haberin Devamı