Gazete Vatan Logo
Magazin Taze balığın adresi

Taze balığın adresi

Haftada en az iki kez tüketmemiz gereken balık, en özel günlerimizin mönülerini süslemeyi başarıyor. Her gün 40 farklı balık ve meze çeşitiyle Ataşehir’de hizmet veren Beluga Fish Gourmet’in İşletme Sahibi Mihael İpekoğlu, balık hakkında merak ettiklerimizi cevapladı. Balığın yanında süt ürünleri tüketilmez efsanesini de “Taze olduğu taktirde tüketilebilir” şartıyla yıktı...

Taze balığın adresi

Neden Beluga? Anlamı ve sizin için önemi nedir?

Öncelikle Beluga’nın anlamı dünyadaki en pahalı ve en makbul havyar cinsi olarak bilinmektedir. Dolayısıyla biz de bu kadar değerli, lezzetli ve kıymetli bir şeyi misafirlerimize tattırmak ve onlarla buluşturmak istedik.

Mönünüzü oluştururken nelere dikkat ettiniz?

İlk mönümüzü oluştururken bu işi çok profesyonelce ve çok lezzetli yapmak istediğimiz için yemek danışmanı ve sevgili gastronomi hocası Osman Serim ile çalıştık. En çok dikkat ettiğimiz şey denizden çıkan her şeyin çok taze olması ve bizlere misafir olan konuklarımıza çok farklı işlenmiş halleriyle servis edilecek olmasıydı.

Mönünüz sezona göre değişiyor mu?

Evet sezona göre sürekli değişkenlik gösteriyor. Gerek balıklar gerekse pişirilirken kullandığımız sebzeler ve meyvelerin hepsi mevsimine uygun olarak sunuluyor.

Farklılık arayanlara: Balık külbastı

Özellikle hangi mevsimde hangi balığı öneriyorsunuz?

O kadar çok çeşit balığımız ve farklı alternatiflerimiz var ki... En çok, başka yerde bulamayacağınız kalkanın en lezzetli ayı olan Mart ayında kalkan kapamayı öneriyoruz diyebilirim.

Haberin Devamı

Balıklarınız nereden geliyor?

Neredeyse Türkiye’nin her yerinden geliyor. Giresun, Sinop, Ayvalık, Samsun gibi...

Meze çeşitleriniz arasında neler var?

En çok tercih edilenler arasında Beluga sarma, kuşkonmazlı somon, sevice, dil balığına sarılı karides kokteyl, balık külbastı, Beluga lezzet topu yer alıyor.

Genel bilgi balığın yanında süt ürünlerinin tüketilmemesidir ancak bazı söylemlere göre de taze olduğu taktirde tüketilebilir. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Kesinlikle biz de işletme olarak aynı fikirdeyiz. Deniz ürünleri taze ve deniz ürünlerine vücudunuzun bir alerjisi olmadığı taktirde herhangi bir sorun yaşanılmayacaktır.

Diyelim ki bir grup geldi ve aralarından biri balık yemiyor. Farklı alternatifleriniz var mı?

Evet biz bir balık restoranıyız ancak balık yemeyen misafirlerimiz için de et ve tavuk alternatifi, hatta vejeteryan misafirlerimiz için de sebze alternatifi sunuyoruz.

Haberin Devamı

Deniz ürünlü erişte lezzeti

Çocuklu aileler için oyun alanlarınız da var bildiğim kadarıyla... Başka özel bölümleriniz var mı?

Evet çocuklu ailelerimiz için çocuk oyun alanımız ve bakıcı ablamız mevcut. Bunun dışında üst katımızda 90 kişillik VIP Lounge salonumuz bulunuyor. Konukları ile baş başa kalmak isteyen misafirlerimiz bizi bu yüzden tercih edebiliyorlar.

Özellikle deniz ürünlü erişteniz meşhur. Yeni lezzetleriniz arasında başka neler var?

Mesela pazıya sarılı sardalyemiz, deniz mahsüllü triomuz mutlaka tadılması gereken ürünlerimizden.

Zamanın lezzetlerinin yakalanması kadar sunumlar da önemli. Bu konuda ne söylemek istersiniz? Sunumlarınızda diğer restoranlardan farkınız nedir?

Özellikle ben birçok ülkeyi gezerek farklı lezzetleri deneyimliyor ve bunları şefimizle paylaşıyor. Böylelikle sürekli yeni tat ve sunumlarla yeni ürünlerimizi misafirlerimizle buluşturabiliyoruz.

Neden Beluga’yı tercih etmeliyiz?

Bence öncelikle ve kesinlikle çok farklı ve lezzetli tatlarımız var. Misafirlerimiz geldiklerinde kendilerini kendi evlerinde yemek yiyorlarmışcasına rahat ve keyifli hissediyorlar. Bunun dışında tabii ki bu kadar şık, lezzetli ve iyi bir servis için çok uygun rakamlar ödüyor olmaları tercih edilme sebebimiz.

Haberin Devamı