Gazete Vatan Logo
Magazin Sunay Akın, organ bağışı için sahnede

Sunay Akın, organ bağışı için sahnede

Şair-yazar Sunay Akın, Ege Organ Nakli Derneği'nin 'Bir cana can kat' adı altında başlattığı kampanya kapsamında pazar günü saat 18.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde tek kişilik gösteri sunacak

Ege Organ Nakli Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Serdar Kaçar, Dr. Süleyman Tilif ve Şair Yazar Sunay Akın, Ege Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Doç. Dr. Serdar Kaçar, insanların organ bağışı ile ilgili önyargılarını yıkmak, bilinçlendirmek amacıyla başlatılan `Bir cana can kat' kampanyası adı altında Sunay Akın'ın Pazar günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde tek kişilik gösteri sunacağını söyledi. Bilimle sanatı buluşturmaya çalıştıklarını, insanların dikkatini organ bağışına çekmek istediklerini ifade eden Doç. Dr. Kaçar, "Amaç organ bağışında kart doldurmak değil. Sanatsal aktivitelerle organ bağışının korkulacak birşey olmadığına dikkat çekerek, konuyu gündemde tutmak istiyoruz" dedi.

Organlarını 10 yıl önce bağışlayan Şair Yazar Sunay Akın da bir milletin en önemli zenginliğinin insan olduğunu dile getirerek, "Göllerimiz kuruyor, ormanlarımız feda edildi. Gerçek zenginlik insandır. İnsan hayatını koruyamayanlar, hiçbirini koruyamaz" dedi. Türkiye'nin organ bağışı konusunda geri kaldığına dikkat çeken Akın, "Yurtseverlik organların toprak altında çürümesine izin mi vermek? Her yıl binlerce insan organ bulamadığı için ölüyor. Onları biz öldürüyoruz. Bu bir cinayet. Organ bulamadığı için ölüyorsa, bunun benim lügatımda karşılığı cinayet. Her cenaze gördüğümde ölen kişinin organlarını bağışlayıp bağışlamadığını merak ederim ve içimden `Umarım bağışlamıştır' diye geçiririm" diye konuştu. Organ bağışına yönelik düzenlenen bir kampanya kapsamında ilk defa sahneye çıkacağını belirten Akın, davetin gelmesine çok mutlu olduğunu ifade ederek, insanlara organlarını bağışlamaları çağrısında bulundu. Akın, "Bu sanatla bilimin birlikte kanat çırpması" dedi.

Haberin Devamı