Gazete Vatan Logo
Magazin Seks ne zaman alarm verir!

Seks ne zaman alarm verir!

Çiftler zaman geçtikçe-özellikle uzun ilişkilerde- seks hayatlarında pek çok değişimle karşılaşıyor. Seks sıklığında azalma, dönem dönem yaşanan cinsel sorunlar, önsevişme veya birleşme süresinde değişim, cinsel hayatta rutinleşme, heyecan kaybı gibi sorunlar oluşabiliyor. Maalesef çoğu çift seks hayatlarındaki mutsuzluğu görmezden geliyor.

Herkes dönemsel veya geçici olarak cinsel sorun yaşayabiliyor. Kadınlarda isteksizlik, uyarılma güçlüğü, orgazm problemi, cinsel ağrı; erkeklerde ise libido kaybı, sertleşme zorluğu ve erken boşalma gibi şikayetler görülebiliyor. Ancak birçok çift utanma, çekinme hissi nedeniyle cinsel sorunlarını aralarında konuşamıyor. Cinsel sorunların zamanla geçeceğini düşünüyor. Hatta her seferinde cinsel sorun yaşamayacağını umuyor ama seksi mutsuzlukla tamamlıyorlar. Seksten soğuma, uzaklaşma, seks sıklığındaki azalmayı strese bağlıyor, “tatile gidince rahatlarız” diye kendilerini rahatlatıyorlar. Oysa seks hayatı alarm verdiğinde alarmı kapayıp sorunu geçiştirmek çözüm değil.

HERKESİN BEKLENTİSİ FARKLIDIR

Herkesin cinsel hayattan beklentisi farklı oluyor. Bazı kadınlar için her seferinde orgazm olmak önemli olsa da başka kadınlar için cinsellikten zevk almak ve her seferinde olmasa da düzenli olarak orgazm olmak yeterli gelebiliyor. Kimi çift haftada 2-3 kez beraberlik yaşıyor, kimisi de ayda 2-3 kez beraber olmakla mutlu oluyor. Dolayısıyla cinsel rutininizi gözden geçirirken, başkalarının seks hayatına değil, çift olarak sizi mutlu eden hedeflere odaklanmalısınız. Eğer çift olarak cinsel mutluluğunuzu engelleyecek herhangi bir durum varsa buna çözüm aramalısınız.

Haberin Devamı

2-3 AYI GEÇEN MUTSUZLUKTA HEKİME BAŞVURUN

“Cinsel hayat ne zaman alarm verir?” dendiğinde “Siz mutsuzsanız” cevabını veriyoruz. Cinsel hayatınızın alarm vermesi için sadece elle tutulur bir sorun yaşamanıza gerek yok. İsteksizlik, orgazm olamama, cinsel ağrıyla birlikte cinselliğe konsantre olamama, keyif almama, istekte düşüş, cinsel motivasyon kaybı gibi sorunların hepsini cinsel sorun olarak değerlendiriyoruz. Sizi cinsel hayatta mutsuz eden herhangi bir sorunu önemli kabul ediyoruz. Tabii ki cinsel sorunlar geçici olup bir daha tekrarlamayabiliyor. Ancak 2-3 ayı geçen veya giderek sık tekrarlamaya başlayan cinsel sorunlarda yardım almak gerekiyor.

BU İŞARETLERE DİKKAT EDİN

- Hiçbir zaman cinsel isteğiniz olmadı

- Eskiden çok istekliyken şu anda isteksizsiniz

Haberin Devamı

- Seks giderek seyrekleşiyor

- En son ne zaman seks yaptınız hatırlamıyorsunuz

- Eşiniz başlatmasa seks aklınıza hiç gelmiyor

- Eşiniz seks talep ettiğinde sinirleniyorsunuz

- İstekli olsanız da hiç uyarılmıyorsunuz

- Kendinizi o kadar gergin, stresli hissediyorsunuz ki seks moduna bir türlü giremiyorsunuz

- Seks başlıyor ama aklınız sürekli başka şeylerde

- Herşey yolunda gidiyor derken bir türlü kayganlık sağlamıyorsunuz

- Birleşmeden hiç zevk almıyorsunuz

- Bir türlü orgazm olamıyorsunuz

- O kadar geç orgazm oluyorsunuz ki bunun için uğraşmak istemiyorsunuz

- Canınız acıyacak diye korkuyorsunuz

- Gerçekten canınız yanınıyor

- Birleşme sağlayamayacak kadar kasılıyorsunuz

- Olsun bitsin diye hazırlık aşaması, önsevişme, değişik pozisyonları es geçiyorsunuz

- Sürekli kendinizi dinliyor, 5 dakika sonra neler olacak diye düşünüyorsunuz

- Seks bittiği için rahatlıyorsunuz

- Tam siz havanızdayken eşinizin yaşadığı performans sıkıntıları keyfinizi kaçırıyor