Gazete Vatan Logo
Magazin 'Orkestrayı perişan etti'

'Orkestrayı perişan etti'

Cem Yılmaz, tüm orkestrayı kahkahaya boğdu

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Direktörü Şef Gürer Aykal, konuk şef Cem Yılmaz’a övgü yağdırdı: Matematik ve müzik beyni olan bir sanatçı. Çok başarılı. O yönetirken orkestra gülmekten perişan oldu.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın dördüncü konuk şefi şovmen Cem Yılmaz, önceki gece Lütfi Kırdar’da sadece müzikseverleri değil, tüm orkestrayı da kahkahaya boğdu.

- Cep telefonlarını kapamanız gerekiyor. Beethoven da olsa Ankaralı Turgut da olsa saygı göstermelisiniz. (Bir hostes edasıyla salondaki çıkış kapılarını da el kol hareketleriyle göstererek ’Kaçacak yer arayanlar için belirtiyorum’ dedi.)

- Bir hayalimi gerçekleştirdim. Daha önce Bülent Eczacıbaşı, Rahmi Koç, Ahmet Kocabıyık yönetti. 4’üncü benim olmam gerekiyordu.

- (1600’lü yıllarda yapılan bir keman için ’Bach döneminden..’ diyerek..) “Bunlardan bir tanesini Stradivarius’un ustası Amati yaptı diyorlar ama uyduruyorlar. Ben Amati diyorum, siz ’Memati mi diyorsun’diye bakıyorsunuz.”

- Viyolonseli tanıyor musunuz? Dizilerde başrol oyuncusu bacak arasına koyar. (Beren Saat’i kastediyor)

- (Nota kağıtlarını karıştırarak) “Pardon, ’Karadır Kaşların’türküsü bu değil. Zaten istekleri de yapacağız, ne isteyeceksiniz merak ediyorum. Atıp tutmak kolay.”

- (Sahneye 1. kemancı kılığında giren oyuncu Ferdi Sencer ile dialog:)

C.Y: Siz kimsiniz?

Oyuncu: Gürer Aykal’ın yeğeni Ferdi Aykal.

C.Y: Burayı da belediyeye çevirmişler!

- Ezel’i izliyor musun? La’yı almak değil vermek lazım yeğen! (Ezel’deki Ramiz Dayı repliğine gönderme yaptı).

- Tromboncu iyi performans sergileyemiyorsa eline iki çubuk verirler perküsyonun yanına geçirirler, onu da yapamıyorsa çabuğu alıp...

- (Mikrofonunda sorun yaşayınca) “Terden olabilir. Yıllardır sahneye çıktım, hem de ücretli. Bedava olunca böyle oluyor.

- (Sahneye seyirciler arasından iki gönüllü çağırdı. Korsakov’tan ”Arıların Dansı“nı yöneten kadın izleyiciye seslendi): Sheltox getireyim mi?

DipNOT: 1750 kişinin izlediği konserden bilet satışları ve bağışlarla toplam 277 bin TL gelir elde edildi. Bu sayede 5 klasik müzik öğrencisi, yüksek müzik eğitimlerini yurt dışında sürdürecek.

Haberin Devamı