Gazete Vatan Logo
Magazin Müzisyen Özgül Akgül’den İstanbul’a “Hediye”

Müzisyen Özgül Akgül’den İstanbul’a “Hediye”

Geleneksel ezgileri modern elektronik tınılarıyla buluşturan müzisyen Özgür Akgül’ün ilk albümü "Hediye" müzikseverlerle buluştu.

Müzisyen Özgül Akgül’den İstanbul’a “Hediye”

Berlin’de yaşayan Müzisyen Özgül Akgül’ün geleneksel stildeki melodileri, elektronik müzikle harmanlayarak özgün bir müzik deneyimi sunduğu ilk albümü "Hediye'yi müzikseverlerin beğenisine sundu.

Sanatçı kendi besteleri ve düzenlemelerinin yer aldığı albümde yanından geleneksel ezgilere de yer verildi. İsmini sanatçının büyükannesinden alan albüm hem sanatçının büyükannesine hem de köklerine bir saygı duruşu sunuyor. Albümde tüm bunların yanı sıra sanatçın İstanbul özlemin de yansıtan ezgiler dikkat çekiyor. Enstrümantal tınılar dinleyici zaman zaman coştururken zaman zaman da duygusal yoğunluğa sürükleyen albüm bir yol arkadaşı niteliği taşıyor.

Göksun Çavdar, Hasan Gözetlik gibi müzisyenlerin katkıları ile Özgül Akgül’ün ilk albümü "Hediye" de Türkiye'nin önde gelen yaylı topluluklarından İstanbul Strings de yer alıyor. Özgür Akgül, Hediye albümünün canlı performansları gerçekleştirmek için kurduğu Schnieke adlı trioyla vereceği konserlerde, geçmişten günümüze uzanan tınılarla dans etmeyi özleyenler için müzikal bir serüvenin kapılarını aralayacak.

Haberin Devamı

İlk konserini ise 9 Mart 2024 tarihinde Berlin'de verecek olan Schnieke, İstanbul'dan "Aman Doktor", Ege'den "Kadıoğlu", ve Roman düğünlerinin kıvrak ritimleriyle bezeli "Gayda" gibi geleneksel müzikleri, caz, dub ve elektro gibi çağdaş tınılarla yeniden yorumlayacak.