Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik dünyasına sürpriz ikili!

Müzik dünyasına sürpriz ikili!

Müzik dünyasına sürpriz ikili!

Müzik, dans ve oyunculuk eğitimi alan radyo programcısı Volkan Kırımlıoğlu, ilk single’ı ‘Boyalı Sevdalar’ı yayınladı. Kırımlıoğlu’na en büyük destek ünlü şarkıcı Reyhan Karaca’dan geldi. Albümün süpervizörlüğünü üstelenen Karaca, klipte de oynadı.

Aşkını ve yeteneğini gördüm

Bu ikili nasıl bir araya geldi? Nasıl tanıştınız?

VK: 2003’ten beri sürekli birbirimizi teğet geçmişiz. Ortak tanıdık ve ortamlardan dolayı hep aynı çevrelerde bulunmuşuz fakat bir türlü şahsen tanışma şansı bulamamışız. Bir arkadaşımın daveti üzerine Reyhan’ın lansman gecesine gittim. Oradaki tanışmamız yakın arkadaşlığa dönüştü.

Birlikte çalışma fikri kimden çıktı?

RK: Cebren ve hile ile projenin içinde buldum kendimi :) Açıkcası planlanmış bir çalışma olmadı ikimiz için de. Ancak ikimiz de bu iş için elimizden geldiğince samimi çalışmaya gayret ettik.

Stüdyo süreci nasıldı?

VK: Biz projeye ilk başta 9 şarkılık bir albüm düşüncesi ile başlamıştık. Ancak bazı şarkıların albümdeki diğer şarkıları gölgede bırakmaması düşüncesiyle single ile müzik sektörüne giriş yapmaya karar verdim. Daha sonrasında bazen çok eğlenceli bazen de çok yorucu bir çalışma süreci yaşadık.

Haberin Devamı

Kırımlıoğlu’nun, ‘Boyalı Sevdalar’ adlı parçasının ilk klibinde Reyhan Karaca da rol aldı.

Volkan, Reyhan Karaca’nın en büyük katkısı ne oldu sana?

VK: A’dan Z’ye her şeyde yanımdaydı. Katkısını sorarsanız bu işin şekillenmesinde adeta bir heykeltraş gibi harika dokunuşlarıyla başrol oynadı. Esasında bu projeden de öte bana her zaman her konuda destek olup yanımda oldu. Bundan büyük katkı olamazdı zaten.

Reyhan Hanım, siz peki Volkan Bey’in hangi yönlerinden dolayı ona destek olmak istediniz?

RK: Müziğe olan aşkı, yeteneği ve bağlılığını gördüğüm için destek olmak istedim. Müziğe başladığımız yıllarda yaşadığımız zorlukları tecrübe ettiğim için aynı sıkıntıları yaşamaması adına ona ışık olmak istedim. Bunun bir başlangıç olacağını biliyorum ve bu yolda güzel işlere imza atacağına inanıyorum.

Bir düet gelir mi bu ikiliden?

RK: Önce bu işimizin başarıyla dinleyiciye ulaşmasını istiyoruz. Sonrasını zaman gösterecek tabi.

Haberin Devamı

MÜZİK AĞIR BASINCA ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKTIM

SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği okumuşsunuz. Müzik aşkı nasıl başladı?

VK: Müzik hep vardı. Daha küçük yaşlarda gitar eğitimi aldım. Spor öğretmenliği okurken konservatuarda da zaman geçiriyordum, şarkılar yapıyordum. Bir dönem Amerika’ya gittim. Hem müzik hem de spor alanında eğitimler aldım. Yani müzik ve spor hep hayatımda vardı.

Hiç öğretmenlik yaptınız mı?

VK: Yaklaşık 9 yıl öğretmenlik yaptım. Ancak müzik hayatım daha ağır basıp öğrencilerime yeterince vakit ayıramadığımı düşündüğüm dönemde öğretmenlikten istifa ettim. Birçok kanal ve radyoda program yaptım. Yurt içi ve yurt dışında da konserlerde yer aldım.