Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul’un en yeni dans mekanı Hypnos Hall

İstanbul’un en yeni dans mekanı Hypnos Hall

Avrupa’daki eğlence akımı son yıllarda ufak kulüplerden çıkıp büyük hangarlarda kendine yer buldu. Gece hayatı tutkunları artık dans pistine cuma gecesinden çıkıp pazar öğlene kadar eğleniyor. Tabii bunu yaparken de müziğin en önemli etken olduğunu da vurgulamak lazım. Dört bir yanınızı saran iyi melodiler ile eğlenmek herkesin hakkı. Son dönemde ise Ayazağa’nın yıldız mekanı Hypnos Hall oldu. Şehir merkezleri yer değiştirirken bu mekan da farklı bir yere konumlandı ve partileri şimdiden konuşulur oldu. Mekanın işletmecisi Ufuk Gündoğdu ile buranın alametini konuştuk.

İstanbul’un en yeni dans mekanı Hypnos Hall

Hypnos Hall, kısa zamanda şehrin eğlence mabedine dönüştü. Bunu bekliyor muydunuz?

Tabii ki bekliyorduk. Ve tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Zaten İstanbul gibi enerjisi yüksek, müthiş bir şehirde, aksini düşünmek olmazdı. Dünyaca ünlü DJlerle çok iyi başladık, bu şekilde devam etmeyi hedefliyoruz.

Yatırımı yapan kim?

Swiss Entertainment Group adında İsviçreli bir yatırım grubu. Hypnos da eğlence sektöründeki ilk projeleri.

İlk durak neden İstanbul?

İstanbul’daki ciddi potansiyeli fark ettikleri için bence doğru bir yatırım oldu. Coğrafi konumundan dolayı, diğer önemli duraklara ulaşmak için de stratejik bir adım.

Ne büyüklükte bir projeden bahsediyoruz?

Yaklaşık 8 milyon TL’lik bir ön yatırım var. Gelen DJ’lerden teknik donanıma kadar her şeyin en iyisi olsun istedik ve öyle yaptık. 3 bin kişilik bir alan ortaya çıkardık.

Programda elektronik müzik ön planda

Hypnos’un müzik tarzını nasıl tanımlayabiliriz?

Elektronik tabanlı tüm müzik çeşitleri diyebiliriz. Tech-house, tekno, deep house, etnik müzik, elektronika ve chill-out gibi.

Haberin Devamı

Fiyat politikanız nasıl?

Öyle korkulacak rakamlar değil, gayet uygun… Erken satış ile başlayan dört kategoride bilet satışımız olacak. VIP bölümleri için giriş ücreti veya bilet alımı olmuyor.

İstanbul’da gece hayatının ivme kaybettiği bir dönemde, böylesine büyük bir yatırımı riskli görmediniz mi?

Aslında bu bizim yatırım gurubu için krizi fırsata dönüştürme taktiği diyebiliriz. Türkiye’deki açığı yakalamak adına önemli bir adım olarak gördük. Son olarak Türkiye bu işi öğrenme aşaması olacak. Amacımız diğer İstanbul mekanları gibi güneye gitmek değil. Yeni açacağımız yurt dışı projeleri ile Mykonos ve İbiza gibi devler liginde yer almayı hedefliyoruz.

Ayazağa’da bir hangarı seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Gerçekleştirmek istediğimiz projedeki ses sistemi ve gelecek kalabalığı göz önünde bulundurursak şehir içinde olmamız imkansızdı. Kemerburgaz Caddesi hem şehrin farklı merkezlerine çok yakın hem de şehir kalabalığından ve yerleşim bölgesinden uzakta. Lokasyonun önemi de bu. İnsanların saatlerce kalıp, eğleneceği bir mekan olacak. Çünkü İstanbul bunu hak ediyor.

Haberin Devamı

Mekanda neredeyse 3 gün sürecek kesintisiz bir eğlence olacak mı?

Evet, bunu hedefliyoruz ve bunu şans olarak gördüğümüz için yılbaşına denk gelen hafta sonu ve kapanış partisinde bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Yılbaşında 3 günlük partiye hazır olun

Her hafta dünyaca ünlü DJ’leri de ağırlayacaksınız. Bununla nasıl bir fark yaratmak istiyorsunuz?

Elektronik müzik severler için iyi DJ çok önemlidir. Müziğin ritmine kendinizi kaptırıp, keyifle dans etmek için kimin çaldığı ve nasıl çaldığı önemlidir. Müzik Direktörümüz Ali Efe Dinç, bu konuda titizlikle çalıyor. Çok kısa zamanda Guti, Morgan, Kiasmos, Gui Boratto, Birds of Mind, Anna gibi çok önemli isimleri ağırladık ve kısa zamanda çok güzel geri bildirimler aldık. Bu şekilde devam edip, gelen herkesi hipnotize etmeye devam edeceğiz.

Yakın zamanda kimler var?

Bugün Hypnos’da herkesin heyecanla beklediği, Burning Man ve Fusion Festival’in ünlü DJ’lerinden Acid Pauli var. 20 yıllık müzik kariyerinde inanılmaz kayıtlara imza atan Pauli, Hpnos’da müzik severlerle buluşacak. Yılın sonuna doğru, 23 Aralık’da ise yine çok sevilen bir isim, Art Departmant & Edu Imbernon Hypnos’da olacak. 2018 için çok güzel bir liste hazırlıyoruz. Yeni yılda da iyi müzik ve eğlencenin adresi Hypnos olacak.

Haberin Devamı

Yılbaşı programınız netleşti mi?

Yeni yıla girerken de unutulmaz anlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Cumadan pazartesiye uzanan, inanılmaz bir programımız olacak. Line up buna göre belirlenecek, yine ünlü DJ’ler setin başında olacak ve gelenler hiç ara vermeden günlerce eğlenebilecek. Avrupa’daki gibi evlerine gidip döndüklerinde, eğlenceye kaldıkları yerden devam edecekler.