Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul modanın kalbi oldu!

İstanbul modanın kalbi oldu!

İstanbul Moda Haftası’nın son gününde modacılar farklı mekan ve cesur tasarımlar ile beğeni topladı.

İstanbul modanın kalbi oldu!

Mercedes Benz-Fashion Week İstanbul’un son gününde yine tasarımlar bolca konuşuldu. Ardı ardına yapılan ünlü modacı ve tasarımcıların koleksiyonlarını ünlü isimler izlemek için Karaköy Antrope’ye akın etti. Gecenin son defilesi ise Les Benjamins’in Yerebatan Sarnıcı’ndaki şovuyla son buldu.

“Merces Benz Moda Yetenek” ödülü alan David Catalan defilesinin sunumu dünyaca ünlü koreograf Ferhan Aral tarafından gerçekleştirildi. Kırmızı tonlarının ağırlıkta olduğu defile ayakta alkışlandı. Gülçin Çengel, bu sezon üçüncü kez katıldığı Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da ‘Glacier’ adını verdiği koleksiyonunu moda severlerle buluşturdu. Patagonya seyahatinde çektiği fotoğraflardan esinlenen Çengel’in kıyafetlerinde buzulların tonları vardı.

Vampirden ilham aldı

Tasarımcı Zeynep Erdoğan ise Damask ismini verdiği 2015/2016 Sonbahar/Kış koleksiyonunu, “Mini Runway” bölümünde sergiledi. Vampirle Görüşme filminden ilham alan koleksiyon, Ortaçağ Şam’da bir dokuma biçimi olan “Damask”tan kıyafetler sunuyor.

Haberin Devamı

Kağıttan gelinlik

Papia kağıt havlunun kullanıldığı gelinlik tasarımı Moda Haftası’nda dikkat çekti. Papia, tasarımcı Burçe Bekrek’in Moda Haftası’na özel olarak tasarladığı bembeyaz kağıt elbise sayesinde katılımcıları şaşırttı. Yaklaşık 1 haftada yapılan elbiseye 55 metre tela kullanıldı.