Gazete Vatan Logo
Magazin İki eşli Topaloğlu

İki eşli Topaloğlu

Mustafa Topaloğlu, nikahlı eşinden boşanmadan bir başka kadınla 10 yıldır yaşadığı birlikteliği savunmak için öyle şeyler söyledi ki...

Esra Ceyhan'ın Kanal D'deki programına konuk olan Mustafa Topaloğlu, yayını izleyenlerin kafalarını allak bullak eden açıklamalar yaptı.

Medeni kanuna göre hala evli olduğunu saklamayan Mustafa Topaloğlu, birlikte yaşadığı Derya Hanım ile 'imam nikahı' yaptıklarını itiraf ederek "Benim gibi imam nikahlı olan çok insan var" diye konuştu.

Kanuna göre, resmi nikahtan sonra dini nikahın yapılabileceğinin anlatılmasına rağmen durumu anlamamakta ısrar eden Topaloğlu, son derece ilginç ve zaman zaman alakasız yorumlar yapmaya devam etti.



Kimi zaman kendisini tutamayarak bas bas bağıran Topaloğlu, programın konuğu İnci Ertuğrul ve Emel Sünter ile tartıştı. Topaloğlu bakın kendisini nasıl savundu:

İnci Ertuğrul: Bir başkasıyla nikahlısınız ve bir başka eşiniz daha var değil mi? Boşanmış olabilir ben gerçekten bilmiyorum.

Mustafa Topaloğlu Bunu dünya biliyor!
Yine de kaçınıyorum. Artık 10 yıl geçti bu saatten sonra onu tüm insanlığa tasvip etmediğim bir olay ama kader deyip yaşayan insanları dağladım. Ben yüreğimi dağladım. Bir daha açılması da bana yara veriyor. Herkes dikkatli olacak. Buna kader diyorum. Çünkü ben bu işi tasvip etmedim, ben bu işin peşinde koşmadım, ben bir aşk bulup yaşayayım demedim, direndim bayağı. Böyle bir evlilik olmasın diye... Evlilik beraberlik, arkadaşlık, eş nedir eş? Bu eşlilik insana fayda verir, bu eşlilik ayrılmaz. Eşini arkadaş olarak kabul etmeli. Eğer eşinle arkadaş olamıyorsan o evlilik...Şartların getirdiğinde peygamberimiz bile... Diyelim bir savaş oldu, erkeklerin çoğunluğu o savaşta kayıp gitti...

İnci Ertuğrul: Şu anda bildiğim kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti bir savaş döneminde değil!

Mustafa Topaloğlu Değil ama geçmişi düşün. Ne oluyordu kadınlar? Yahu siz bu bayanlar erkeklerin konumunu niye başka bir boyutta düşünmüyorsunuz? Ayrılıp da başka bir bayanla evlenen erkek olmuyor mu?

Emel Sünter: (Konya Selçuk Ün. İslam Felsefesi Bilim Uzmanı)Bu onun tercihidir ama kameraların önünde olduğu için çok dikkat çekici. Peygamberimizin eşleri var ama 1400 yıl önce yaşanmış bir olay, günümüzde de böyle yaşanacak diye gündeme getiremeyiz.

Mustafa Topaloğlu Şartların getirdiği diyorum. O günün şartlarında öyle oldu, niye oldu diye sorulmasın mı? Niye oldu diye sorunca da kadınların egosu çıkıyor ortaya. Olan olur. Siz bir şeyi olmayacak diye düşünmeyin. inanın düşünmediğiniz olur. İlla bunu evlilikte düşünmeyin. Sizin istemediğiniz çok şey oluyor. Bu da hayatın içindeki bir parça. Bölemezsiniz insanın hayatını.

Esra Ceyhan: İnsan evinde gül gibi eşi varken, sizin şahsınıza söylemiyorum, neden gider, başka bir hanımla yaşama gereği hisseder?

Mustafa Topaloğlu Büyük konuşma senin eşin de bir gün senden başkasını alır, almaz deme!

Esra Ceyhan: Alırsa da güle güle gider. Ben bu evde oturacağım o başka kadınla başka yerde oturacak! Ben bunu çekemem.

....

Mustafa Topaloğlu Bunu aşağı yukarı 10 yıldır insanlarla tartışıyorum. Böyle bir olay başıma geldi ama bunu tasvip etmiyorum... Aranızda hiç 2-3 evli insanlar yok mu? Tek evliliğe içimden ruhumdan saygı duyuyorum. Keşke olsa. Olmuyor diye bir şey demiyorum ama olanı da var diyorum. Yok diyebilir misiniz bana?

Ve Topaloğlu'ndan inciler...

-Aldatmak tümüyle sorumluluktan uzak kalmaktır.

-Sanat dünyasında herkes benzer şeyler yaşıyor ama ben günah keçisiyim.

-Hoca ayrı başka bir adam, Belediye Başkanı ayrı bir adam diye düşününce bu da olmuyor. Biri Allah için. Allah'a şahitliktir. İmam bize dinimizi öğreten bir insandır. İmam kötü bir insan mı? Ayırmayın bir bütün bu.

-Medeni evlilik kadını korumak içindir, hayatını garanti etmektir. Sen sevmeyince hiç bir işe yaramıyor.

-Erkeklerin yüzde 65'i aldatıyor.

TELEVİZYONGAZETESİ

Haberin Devamı