Gazete Vatan Logo
Magazin Danilo Zanna'dan 'Türkiye’yi terk ediyor' iddiasına yanıt!

Danilo Zanna'dan 'Türkiye’yi terk ediyor' iddiasına yanıt!

MasterChef Türkiye ile tanıdığımız İtalyan şef Danilo Zanna Sarıyer'de kendi restoranı önünde işten çıkarılan iki çalışanı tarafından darp edilmişti. Olayın ardından ülkeyi terk edeceği söylenen Zanna, iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Danilo Zanna'dan 'Türkiye’yi terk ediyor' iddiasına yanıt!

Geçen hafta İtalyan şef Danilo Zanna’ya ait restoranın Ayazağa şubesinin önünde Zanna ve İzmir şube müdürü ile eski çalışan olduğu öğrenilen iki kişi arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma sırasında Zanna ile beraberindeki şube müdürü darp edilmişti. Daha sonra polis gelerek tarafları karakola götürmüştü.

Danilo Zanna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün yaşanılan tatsız olaydan dolayı çok üzgünüm. Hayatım boyunca şiddetten hep uzak duran ve tasvip etmeyen biri olarak böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmaktan ve tarafı olmaktan son derece rahatsız oldum. Hem ben, hem de şirketlerim şiddete hep karşıydık ve öyle de kalmaya devam edeceğiz. Çok şükür iyiyim ama müdürümüze yapılan saldırıya müdahale etmek zorunda kaldım. Hepimize çok geçmiş olsun. Konu ile ilgili olarak gerekli şikayetleri emniyet güçlerimize ileteceğiz” ifadesini kullanmıştı.

“HİÇBİR EYLEM TÜRKİYE’YE OLAN SEVGİYİ BENDEN ALAMAZ”

Bu olayın ardından Türkiye’yi terk edeceği söylenen Danilo Zanna Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Türk milleti için hissettiklerim sağlam ve derin kökleri olan bir duygudur. Sadece bu milletin sınırsız güzelliği, dünya için temsil ettiği kadim tarihi, muhteşem denizleri ve manzaraları değil ve hatta bunca yıldır hâlâ keşfetmeye devam ettiğim inanılmaz gastronomi hazinesi bile değil. Türk millete olan sevgim, yaşayan insanlardan, karakterlerinden, adeta beni oğulları gibi karşılamalarından geliyor. Sevgim son 10 yılda yollarını benimkiyle iç içe geçirmiş, bu muhteşem kültürü ve Türk milletini keşfetmeme, öğrenmeme, yaşamama neden olan tüm o harika insanlara bağlıdır. Hiçbir eylem, insan ve olay beni Türkiye’ye ve içinde yaşayan toplumuna duyduğum sevgi ve saygıyı benden alamaz. Seni seviyorum Türkiye ve hayatıma girip beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ve en çokta destek mesajlarınız, yanımda olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”