Gazete Vatan Logo
Magazin Alara arayış içinde!

Alara arayış içinde!

Bodrum Masalı dizisinde zengin kızı Alara’yı canlandıran Serel Yereli, kendiyle tamamen zıt karakterdeki Alara’nın “Egosantrik, arayış içinde ve tutkulu” biri olduğunu söylüyor

Alara arayış içinde!

Ekranın yeni yüzlerinden 20 yaşındaki Serel Yereli, İzmirli bir güzel. Bodrum Masalı’nda zengin ve ele avuca sığmaz Ateş’e deliler gibi aşık Alara’yı canlandırıyor. İlk oyunculuk deneyiminde büyük bir başarı elde eden ve hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan Yereli, oyunculuk kariyerinde doğru adımlarla ilerlemek istiyor.

Alara’yı oynamak sana ne kattı?

En çok sabır :) Beni daha yargısız bir insan yaptı. Kendi sınırlarımın dışında birinin haklılığını kabul etme gücümü geliştirdi. Bir şeyi yargılamanın insanı yaşamsal bir deneyimden mahrum edeceğini daha iyi anladım ve herkesin durduğu yerde kendi bakış açısına göre haklı olabileceğini hayatıma daha da sindirdim.

Hangi yönleriniz benziyor, hangi yönleriniz benzemiyor?

Sarışın olmamız dışında hiçbir ortak noktamız yok. İlk okuduğum günden bu yana bir ortak yön bulmak için çok çabaladım ama kendimden çok uzak bir karakter olduğuna karar verdim. Onu olduğu gibi kabul ettim.

Sence Alara ‘zengin kızı’ klişesinin ne kadar uzağında?

Zengin kız klişesinin, çocuklarına sevgisini parayla gösteren ailelerden kaynaklandığına inanıyorum. Bu da o kızlarda tipik bir psikolojik sorun haline geliyor. Egolarına ve maddeye tutunuyorlar. Alara bu klişenin uzağında biri değil fakat bu klişe sevgi arayışı demek bir yerde. Çok fazla tatmamış olduğu bir şeyi ararken de ne yapacağını şaşırıyor.

Haberin Devamı

Alara ile Serel iyi arkadaş olurlar mıydı sence?

Serel herkesle arkadaş olabilecek yapıda bir insan fakat ortak konuşacak ciddi bir konuları olduğunu sanmıyorum, derin bir ilişki olmazdı.

Üç kelimeyle Alara?

Egosantrik, arayış içinde, tutkulu.

BODRUM HÜZÜNLÜ AMA İÇ AÇICI

Uzun zamandır Bodrum’dasın. Kış mevsiminde pek durulmayan bir yer. Nasıl bir şey bu?

Her semtin her şehrin farklı bir ruh hali var. Her ruh halini deneyimlemekten hoşlanan biriyim. Bodrum’un hüzünlü ama iç açıcı olduğunu düşünüyorum. Zaten her zaman doğayla iç içe olmayı AVM’ye tercih eden biriydim.

Rolüne hazırlanmak için uyguladığın teknikler var mı?

Hayır, tam aksine oyunculukla ilgili okuduğum, duyduğum, öğrenmeye çalışmış olduğum her şeyi beynimden kısmen silip atmaya çalıştım. Bir çocuğun öğrenmemişliği ve içgüdüselliğiyle sıfır bilgiyle sıfır yargıyla başka bir dünyaya girmeye çalışıyorum sadece.

Haberin Devamı

Oyunculukla ilgili hedeflerin neler?

Hedeflerimi ve hayallerimi gerçekleştirmeden dile getirmekten, paylaşmaktan hoşlanmıyorum. İyi bir oyuncu olmak için çabam var. O doğrultuda doğru adımlar atmaya çalışıyorum.