Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
İstanbul'da hafta sonu toplu taşıma ücretsiz! Bu yolları kullanacak olanlar dikkat
İstanbul'da hafta sonu toplu taşıma ücretsiz! Bu yolları kullanacak olanlar dikkat İstanbul'da İBB'ye bağlı toplu taşıma araçları hafta sonu ücretsiz olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yarın gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitinginde trafiğe kapanacak yollar belli oldu.
27.10.2023 Gündem
Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek! Adil Karaismailoğlu açıkladı
Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek! Adil Karaismailoğlu açıkladı TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'nin prestij projelerinden en önemli işlerinden ve dünyanın en büyük teknolojik işlerinden bir tanesi Ankara-İstanbul'u 80 dakikaya düşürüyoruz. Tamamen uçağı tarihe gömecek çok önemli bir yatırımdır. 350 kilometrelik konforu ülkemize yaşatacağız" dedi.
23.06.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor Yaşam alanlarına konfor katan mobilyanın ağaç ile başlayıp, ahşap ile son bulan yolculuğuna eşlik eden sürecin paydaşları, WOODIST 2023 Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı ile İstanbul’da buluşacak.
14.06.2023 Ekonomi
Win Eurasia 2023 nerede? Win Eurasia kaydı nasıl yapılır?
Win Eurasia 2023 nerede? Win Eurasia kaydı nasıl yapılır? Bu yıl 29’uncusu organize edilen WIN Eurasia Fuarı, ziyarete açıldı. Fuarda 500’ün üzerinde firma katılımcı olarak yer alıyor. 10 Haziran’da sona erecek fuarın 100 ülkeden 39 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. Peki, Win Eurasia 2023 nerede?
8.06.2023 Bilim ve Teknoloji
ETÜDER Başkanı Şahinöz, ev dışı tüketimin önemine dikkat çekti
ETÜDER Başkanı Şahinöz, ev dışı tüketimin önemine dikkat çekti Antalya'da düzenlenen 33'üncü Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 29'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı açılışına katılan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, sektör ve çalışmaları hakkında bilgi vererek ev dışı tüketimin önemine dikkat çekti.
17.01.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı, istihdamdan erişilebilirliğe, eğitimde sağlığa siyasi hayata katılımdan hakların korunmasına kadar çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu plan, güçlü koordinasyon, çok taraflı iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan 31 hedefe yönelik 107 eylem alanı ve 275 faaliyeti içermektedir" dedi.  
2.12.2022 Siyaset
Bakan Özer: 423 bin özel çocuğa eğitim hizmeti sunuyoruz
Bakan Özer: 423 bin özel çocuğa eğitim hizmeti sunuyoruz Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Özel eğitimle ilgili Emine Erdoğan Hanımefendi çok hassas. Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon özel eğitim materyallerini tüm okullarımıza ulaştırmış bulunuyoruz. Sadece okullarda değil, hastanelerde, evlerde, yaklaşık 10 bin çocuğumuza eğitim veriyoruz" dedi. Bakan Özer, yaklaşık 423 bin özel çocuğa eğitim hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
2.12.2022 Eğitim
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın resmi açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Türkiye'nin başkasının topraklarında gözü olmadı. Bizim savunma sanayii harikalarımız 10 yıllardır devam eden emperyalistlerin ya da maşalarının yaptığı zulümleri durdurmak için kullanılır. Türkiye'ye karşı yapılacak en küçük tehdide dahi seyirci kalmayız. Aksini düşünen varsa SAHA EXPO'yu görsünler" dedi.  
25.10.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar: Asıl yayılmacı, Yunanistan'ın ta kendisidir
Milli Savunma Bakanı Akar: Asıl yayılmacı, Yunanistan'ın ta kendisidir SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın resmi açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz sorunlara barışçıl çözüm önerileriyle yaklaşırken, bilinen bazı Yunanlı siyasiler kendi megali idea hayallerini örtmek, saklamak için Yeni Osmanlı diye bir söylem uydurdular. Bu söylemle akıllarınca Türkiye'yi yayılmacılıkla suçluyorlar. Asıl yayılmacı, kurulduğu günden bugüne burnumuzun dibine kadar gelip sürekli Türkiye'yi tahrik ve tehdit eden Yunanistan'ın ta kendisidir" dedi.
25.10.2022 Siyaset
Faizsiz kredi müjdesi! Destek ödemeleri artırıldı, bakan açıkladı
Faizsiz kredi müjdesi! Destek ödemeleri artırıldı, bakan açıkladı Destek ödemeleri arttırıldı. Bakan müjdeli haberi verdi. 100 bin liradan 125 bin liraya çıkarıldı. Faizsiz kredi verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Şu ana kadar 47 bin işletmeye 4 milyar liraya yakın destek verdik. 63 bin genç kardeşimizin istihdam edilmesini sağladık. Aldığımız çok güzel geri dönüşler var. İstihdam edilen kişi başına sağladığımız destek miktarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardık. Genç ve kadın istihdamının önceliklendirildiği programa başvurular 10 Ekim'e kadar devam edecek. Başvurusu onaylanan işletmelerimiz 28 Kasım tarihine kadar KOSGEB'ten istihdam başına 125 bin lira ödemelerini talep edecekler." dedi.
24.08.2022 Ekonomi
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda!
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda! Artan dünya nüfusu, iklim krizi, savaşlar nedeniyle son yılların en önemli gündemi olan gıda, tüm üretim ve tedarik ağıyla çözüm arayışına girdi. Bu arayışa çözüm olmak hedefiyle İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak.
13.05.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'anında cevap verdik' dedi ve açıkladı: Hesabını aynı şekilde sorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'anında cevap verdik' dedi ve açıkladı: Hesabını aynı şekilde sorduk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların tek derdi ülkenin yakın tarihindeki bir büyük ihanet olan 15 Temmuz'un faili FETÖ'cüleri yeniden devlete doldurmak.  PKK'yı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Belediyeye doldurmanın gayreti içinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile Osman Kavala gerilimi hakkında da 'Büyükelçimizi çağıran Almanya'ya anında cevabı verdik. Almanya büyükelçisini biz dışişlerine çağırdık. Hesabını aynı şekilde sorduk' dedi.
30.04.2022 Siyaset
Otomobilden motosiklete dönüyorlar!
Otomobilden motosiklete dönüyorlar! Bireyselleşme, doğaya dönüş ve maddi kaygıların kullanıcıyı otomobilden motosiklete yönlendirmeye başladı.
21.04.2022 Otomobil
Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz, Türkiye de bundan etkileniyor
Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz, Türkiye de bundan etkileniyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aluexpo Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu'nun açılış töreninde, "Dünya ekonomisi sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya. 2008 küresel ekonomik krizi, ABD ile Çin arasında başlayıp dünyaya yayılan ticaret savaşları, Covid-19 pandemisi derken şimdi de gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz. İşte bu konjonktürden Türkiye olarak maalesef biz de etkileniyoruz. Ekonomimiz etkileniyor, sanayicimiz etkileniyor, vatandaşımız etkileniyor. Ancak biz bütün bu yaşananlara rağmen, krizlerden en az etkilenmek hatta oluşabilecek potansiyeli değerlendirebilmek için proaktif adımlar atmaya özen gösteriyoruz" dedi.
3.03.2022 Ekonomi
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Şu anda Türkiye ile Ukrayna arasında 30’dan fazla proje var. Bu ilişki, tek taraflı değil, tamamlayıcı bir ilişki." dedi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayiinde dev anlaşma! Baykar ve ASELSAN imzaları attı
Savunma sanayiinde dev anlaşma! Baykar ve ASELSAN imzaları attı İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojinlerinde dünya markası haline gelen Baykar ve savunma sanayinin milli gücü Aselsan SAHA EXPO 2021’de el sıkıştı. İnsansız hava araçlarını ithal ürünlere bağımlılıktan kurtaran CATS Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’nde teslimatlar devam ederken iki tarafta yeni sözleşme için imza attı.
12.11.2021 Ekonomi
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı Silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın üreticisi Baykar, Ukrayna ile önemli bir projeye imza attı. Geliştirilmekte olan insansız savaş uçağında Ukrayna menşeli Ivchenko Progress ve Motor Sich'in birlikte ürettiği AI-322F motoru kullanılacak.
11.11.2021 Ekonomi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları Gaziantep'ten
İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları Gaziantep'ten İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları üretiliyor. Yine kurşun geçirmez cam imalatımız var, beş eksenli, üç eksenli ve farklı CNC tezgahlarında ürettiğimiz savunma sanayi ürünlerinin yedek parçaları, onların tamamlayıcı maddeleri, termal kameralar ve radar sistemleri yaygın olarak ürettiğimiz ürünler. Bu ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor." dedi.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, "2 ülkeye Songar’ı ihraç ettik. 3 farklı ülkeyle de ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik."dedi.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı
SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji